Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικο πυτζάμα πάρτυ για μικρούς crafters!

Το περιμέναμε όλοι πώς και πώς. Τις προηγούμενες 15 μέρες καταστρώναμε σχέδια και αγοράζαμε υλικά, σκεφτόμαστε συνταγές για αλμυρά και γλυκά σνακ. Και την Παρασκευή που μας πέρασε, είχε επιτέλους φτάσει η μεγάλη μέρα, η μέρα για το Χριστουγεννιάτικο πυτζάμα πάρτυ μας!!! Φέτος με τη Λένα που είναι ο βοηθός διοργάνωσης για όλα τα events του σπιτιού είχαμε αποφασίσει ότι η δραστηριότητα του πάρτυ μας θα ήταν Χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Και επειδή οι ηλικίες των Λιλιπούτειων καλεσμένων ήταν 2,5 - 5,5 κυρίως, καταλήξαμε σε ζωγραφική σε κούπες και καδράκια με τελάρο κεντήματος και τσόχες. Όλα τα υλικά τα αγόρασα από το eshop του πολυαγαπημένου ftiaxto.gr εκτός από τις κούπες που τις πήρα από το IKEA. Την Παρασκευή το πρωί με τη βοήθεια της Ρ. κάναμε όλη την προετοιμασία για τα καδράκια: κόψαμε (για την ακρίβεια η Ρ. γιατί εγώ έφτιαχνα κέικ και ετοίμαζα τα της μάσας) τσόχες και τις βάλαμε για φόντο και κόψαμε δεντράκια και κορμούς ώστε τα παιδιά να έχουν να κάνουν μόνο τη συναρμολόγηση. Όταν λοιπόν ήρθαν οι καλεσμένοι μας, το τραπέζι ήταν στημένο από τη μια πλευρά με λιχουδίτσες και τα απαραίτητα κεριά κι από την άλλη με όλο τον εξοπλισμό για τις χειροτεχνίες. Μικροί μεγάλοι πέσαμε με τα μούτρα και περάσαμε χαλαρά ένα πολύ ευχάριστο και δημιουργικό 2ωρο. Δεν υπήρχε σωστός ή λάθος τρόπος, ίσια ή στραβή ζωγραφιά, μόνο κέφι, χαρά και ενθουσιασμός: 


Μετά τις κατασκευές και μέχρι να ψηθεί η pizza, είχα φροντίσει να τυπώσω και πλαστικοποιήσω το Χριστουγεννιάτικο Bingo της ταλαντούχας φίλης μου Ειρήνης από το www.lifestoryprints.gr το οποίο μπορείτε κι εσείς να κατεβάσετε δωρεάν με μια βόλτα στο site της. Περιττό να σας πω πόσο γέλιο κάναμε και πόσο το ευχαριστήθηκαν. Αφού και την άλλη μέρα με το που ξύπνησαν, έπαιξαν μια παρτίδα και μετά φάγανε πρωινό.


Με τούτα και με κείνα πεινάσαμε όλοι οπότε και ξεφουρνίσαμε την pizza και τα μικρά κάτσανε στο χαλί να φάνε παρεϊτσα. Γενικά δεν είχα κάνει πολλά πράγματα γιατί ήθελα να δώσουμε βάση στις κατασκευές, το παιχνίδι, την ταινία που θα βλέπανε μετά κλπ. κλπ. κι έτσι το μπουφεδάκι μας είχε μόνο: κρακεράκια - πατατάκια - πίτσα από αλμυρά και μελομακάρονα - μπισκότα - κέικ με τζίντζερ από γλυκά. Το κέικ ήταν της αγαπημένης Αθηνάς aka Sugarbuzz και τη συνταγή μπορείτε να τη δείτε εδώ. Εγγυημένη επιτυχία και ένα θα σας πω - μυρίζει όλο το σπίτι Χριστούγεννα με τη μία. Βάλτε το οπωσδήποτε στο πρόγραμμα μέσα στις γιορτές :)


Τελειώνοντας το φαγητό, τα παιδιά πίστευαν ότι ήταν η ώρα της στρωματσάδας και της ταινίας. Όμως η δαιμόνια μητέρα (εγώ δηλαδή), είχε άλλον έναν άσσο κρυμμένο στο μανίκι της. Έτσι ξαφνικά ακούστηκε ένα χτύπημα στην πόρτα, τα έστειλα να ανοίξουν, κι έμειναν να κοιτούν αποσβολωμένα το Ρούντολφ το ελαφάκι που είχε έρθει να τους φέρει χαιρετίσματα από τον Άγιο Βασίλη και να παίξει μαζί τους. Και για να σας εξηγήσω καλύτερα: η μία και μοναδική Φωτεινή από τα Παιδικά Γλέντια, εκτός από φοβερή στη δουλειά της έχει και καταπληκτικές ιδέες! Έτσι τα 3 τελευταία χρόνια έχει καθιερώσει το "Ξωτικό των Χριστουγέννων" που με ένα πολυ συμβολικό πραγματικά κόστος, επισκέπτεται τα σπίτια σε ανύποπτη χρονική στιγμή και παίζει λίγο με τα παιδιά, τους δίνει μπαλόνια, σαπουνόφουσκες κλπ. και βοηθάει κι εμάς τις μαμάδες να ενισχύσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων!Φέτος λοιπόν της ζήτησα αν θα μπορούσαμε να το συνδυάσουμε με το πυτζάμα πάρτυ μας και παρόλο που δε μπορούσε εκείνη, μας έστειλε την Ελβίρα aka Ρούντολφ και έγινε ένας μισάωρος μίνι - χαμός!!! Μπαλόνια, σαπουνόφουσκες, αυτοκόλλητα, καραμελίτσες, χορός και τραγούδι ήταν ό,τι έπρεπε για τα πιτσιρίκια μας λίγο πριν την ταινία και τελικά τον ύπνο κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.


Η βραδιά έκλεισε με προβολή ταινίας: "Τα Χριστούγεννα του Shrek" για να είμαστε στο πνεύμα των ημερών και  "Frozen" (τι άλλο???). Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ταινίας (γιατί η πρώτη ήταν μισάωρη και την πρόλαβαν όλοι) άρχισαν ένα ένα παιδάκια αλλά και μαμάδες να κοιμούνται. Τελευταίοι κοιμήθηκαν η μεγάλη μας ξαδέρφη και ο Γιώργης που πήγε 00:30 για να κλείσει το μάτι του και να μπορέσει και η μάνα κουράγιο να πιεί ένα ποτήρι κρασί. Συνολικά μείναμε 6 παιδάκια, ένα μωρό και τρεις μαμάδες κάτω από την ίδια στέγη, το καταδιασκεδάσαμε και φυσικά δώσαμε ραντεβού στο επόμενο πυτζάμα πάρτυ. Σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Από όλους εμάς στο Πολυαννόσπιτο αλλά και από την εορταστική μας συντροφιά, Καλά Χριστούγεννα με Υγεία και Αγάπη για όλους! Να περάσετε όμορφες, ζεστές και χουχουλιάρικες μέρες με αγαπημένους ανθρώπους γύρω σας και ευτυχία στις καρδιές σας.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!       

26 σχόλια:

  1. τελειο το πιτζαμα παρτι σας!! και του χρονου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλες οι ιδέες υπέροχες! Η μία καλύτερη από την άλλη. Θέλω όμως να μου πεις ποιους ακριβώς μαρκαδόρους χρησιμοποίησες για τις κούπες γιατί εγώ την πάτησα! Μου σβήστηκαν! Δοκίμασες να τις πλύνεις στο χέρι! 4 μάρκες μαρκαδορων δήθεν ειδικών χρησιμοποίησα! Τις εψησες στον φούρνο; Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφο το πάρτυ σας !! Η Φωτεινή είναι πραγματικά εκπληκτική την προτιμάμε και εμείς πάντα στα πάρτυ μας !!!Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά!! Τι όμορφο πάρτι!! Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι υπέροχο πάρτυ είναι αυτό!!! Και του χρόνου!!! Πολυάννα μου σου έχω ένα βραβείο αν θέλεις πέρνα να το πάρεις! Με αγάπη και τα φιλιά μου!!!http://anastasiasbeautysecrets.blogspot.gr/2015/01/liebster.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα! Υπέροχες ιδέες!!! Σου έχω όμως ένα δώρο, το βραβείο Liebster. http://kathemeragoneis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_89.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα έρχομαι από το πάρτι της Μάχης! Φοβερή η ιδέα του πιτζάμα πάρτι, ήταν όλα άψογα! Σας εύχομαι να κάνετε και φέτος κάτι ανάλογο και να το διασκεδάσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και καλώς μας ήρθες :) Ήδη σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε στο φετινό μας Χριαοτυγεννιατικο πιτζάμα πάρτυ και ήδη οι φίλες της Λένας αναρωτιούνται ποτέ θα το επαναλάβουμε!

      Διαγραφή
  8. το θυμαμαι το παρτι σας!!! σημερα ηρθα απο της Μαχης!!! και πάλι υπεροχη ιδεα!!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και εγώ το θυμάμαι αυτό το πάρτι, μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση! να είστε καλά να το επαναλάβετε και φέτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα το επαναλάβουμε. Απλά θα μπορούμε να αποφασίσουμε αν θα είναι κατασκευές, ζαχαροπλαστική ή και τα δυο!

      Διαγραφή
  10. πάντα μου άρεσαν τα πυτζάμα πάρτι πόσο μάλλον αν γίνεται τα χριστούγεννα. πολύ ωραία η ιδέα και για τις κατασκευές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπάμε πιτζάμα πάρτυ. Κάνουμε πάντα στη γιορτή της κόρης μου και τα τελευταία δυο χρόνια έχουμε καθιερώσει και το χριστουγεννιάτικο!

      Διαγραφή
  11. Το θυμάμαι από πέρυσι, είναι ωραία αυτά!! Είχες έμπνευση αλλά και μεράκι!! Πάντα τέτοια να γίνονται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολυ αναρτηση!!! Ερχομαι.απο.το λινκ παρτυ!!! Φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι φοβερή ιδέα! Φαίνεται ότι περάσατε καταπληκτικά! Καλώς σε βρίσκω! Έρχομαι από το πάρτυ της Μάχης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι ήταν πολύ καλα, τα πιτσιρίκια το καταδιασκέδασαν και οι μαμάδες επίσης!!!!

      Διαγραφή
  14. Wow!!Πολυάννα υπέροχη η ιδέα σου!!!!!!!!σκέφτομαι να την υλοποιήσω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, να το κάνεις και να μου πεις πώς πήγε!!! Είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελαθείτε όπως κι εμείς!

      Διαγραφή
  15. Εκπληκτική ιδέα, μα τι όμορφα που τα οργάνωσες όλα. Εύχομαι και τα φετινά σας Χριστούγεννα να είναι έτσι μαγικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ! Μακάρι να είναι έτσι για όλο τον κόσμο :) :) :) :)

      Διαγραφή
  16. Τέλεια ιδέα για μικρά αλλά και για μεγάλα παιδιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή