Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Η Πολυάννα μαμά - Ο "ψεύτης κοριός" και άλλες ιστορίες μας πάνε μέχρι τα Χριστούγεννα


Κυριακή βράδυ και αφού όλη μέρα έχουν εξαντληθεί (γιορτή παιδικού σταθμού, φαγητό στον παππού, παιχνίδι με τις ξαδέρφες) επιστρέφουμε σπίτι και ενώ σε όλη τη διαδρομή συζητάμε όλοι μαζί, παρκάρουμε και ανακαλύπτουμε ότι η Λένα έχει κοιμηθεί. Παίρνω λοιπόν εγώ στο ένα χέρι χέρι το καλαθάκι με το μωρό και στο άλλο χέρι τον Προκόπη (πώς λέμε στο ένα χέρι το τσιγάρο στο άλλο χέρι το μπεγλέρι? ε, σε mama version) και ο Βασίλης τη Λένα αγκαλιά. Φτάνουμε στην πόρτα και θυμάμαι ότι η Ρ. της είχε δώσει ένα στυλό το οποίο και θα έψαχνε το πρωί οπότε ρωτάω το Βασίλη: "Το στυλό της το πήρες?" και ξαφνικά... τσουπ! πετάγεται και μας δείχνει το στυλό χαμογελώντας θριαμβευτικά και αποκαλύπτοντας το κόλπο της! "Δεν κοιμάσαι βρε?" της λέω για να ακουστεί μερικά εκατοστά πιο κάτω ο Προκόπης: "Μαμά δεν κοιμάται. Έκανε τον ψεύτη κοριό γιατί ήθελε αγκαλιά"!!!!! 

Γενικά εδώ στο Πολυαννόσπιτο - όπως και στα περισσότερα σπίτια βέβαια - αυτές οι μέρες κυλάνε τρέχοντας με πολλές ετοιμασίες, δουλειές, κατασκευές, ψησίματα, προετοιμασίες κλπ. κλπ. Εντάξει εμείς έχουμε και δυο - τρεις έξτρα λόγους πέρα από τους προφανείς και κοινούς για όλους. Ο πρώτος είναι ότι σε μια βδομάδα φεύγουμε για Λάρισα μιας και 26/12 παντρεύω την αγαπημένη μου φίλη, κολλητή και πλέον κουμπαροφιλενάδα Ε. και είχαμε πρόβες, bachelorette, μπουμπουνιέρες, ρούχα κουμπάρας, ρούχα Λένας που θα είναι παρανυφάκι ε και μη σας τα πολυλογώ καταλαβαίνετε :) :) :). Ο δεύτερος και ευχάριστος επίσης είναι το Χριστουγεννιάτικο πυτζάμα πάρτυ που ετοιμάζουμε αύριο που φέτος θα είναι πάρτυ με κατασκευές!!!! 

Ο τρίτος είναι ότι τη Δευτέρα επιστρέφω στη δουλειά μιας και το εξάμηνο του ΟΑΕΔ τελειώνει την Κυριακή και με έχει πιάσει ένας πανικός να προλάβω να σουλουπώσω το σπίτι ώστε να ξεκινήσουμε τακτικά και καθαρά τη νέα μας καθημερινότητα. Ποιό σύνδρομο της φωλιάς όταν είναι να γεννήσεις, εδώ να δείτε με το σύνδρομο της δουλειάς όταν είναι να γυρίσεις τι έχω πάθει!!! Φωτιά στα μπατζάκια μου :P!!! Πάνω λοιπόν στην τακτοποίηση παταριού (ε αφού κατέβηκαν τα Χριστουγεννιάτικα να μην ξεκαθαρίσουμε και τίποτα;;;;) βρήκαμε 3 αυτοκίνητα του Βασίλη και αποφάσισε να τα χαρίσει στον Προκόπη. Τα παίρνει λοιπόν αγκαλιά και πάει τρέχοντας στη Λένα: "Κοίτα Λένα ο μπαμπάς μου χάρισε 2 Σφεράρι και 1 Πόρπη!!!!" (μετάφραση: 2 Φεράρι και 1 Πόρσε)

Με τούτα και με κείνα, περνάμε γεμάτες και όμορφες μέρες εδώ, το σπίτι εκτός από τακτικό και καθαρό (προσευχηθείτε να κρατήσει αυτό) είναι και στολισμένο Χριστουγεννιάτικα και όλοι μας με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουμε τις καθαυτό γιορτινές μέρες!!!!


1 σχόλιο:

  1. Σφεράρι, γιατί οι Φεράρι τρέχουν σα σφαίρα! Δημιουργικός λόγος ;)

    Πόρπη, γιατί είναι πολύτιμες οι Πόρσε (και πανάκριβες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή