Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Το δέντρο είχε τη δική του ιστορία:-)

Λίγο νωρίτερα φέτος είναι η αλήθεια αλλά σήμερα στολίσαμε το δέντρο μας! Γενικά τη Χριστουγεννιάτικη σεζόν τη ζούμε πολύ, από τα παιδικά μου χρόνια, αλλά και μεγαλύτερη και στα χρόνια χωρίς παιδιά. Έτσι ήταν αναμενόμενο το δέντρο μας να έχει ιστορία :-)

Όταν το 2006, με το Βασίλη μείναμε μαζί, η μετακόμιση συνέπεσε με την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης σεζόν κι έτσι σκέφτηκα ένα άλλου τύπου home warming party για τους φίλους μας, που θα άφηνε σε όλους και κυρίως στο σπιτικό μας, ανεξίτηλο το σημάδι των ανθρώπων που αγαπάμε! Όλοι έλαβαν μια πρόσκληση που έλεγε ότι το σπίτι μας επιτέλους τελείωσε κι ότι τους περιμένουμε 15 Δεκέμβρη να μας βοηθήσουν να στολίσουμε το δέντρο μας. Ο κανόνας ήταν ένας: αντί για δώρα, γλυκά, ποτά κλπ. ο καθένας έπρεπε να έρθει με το στολιδάκι του ώστε να το βάλει στο δέντρο. Πρέπει από τα 78 τετραγωνικά μας να πέρασαν συνολικά καμιά 70αριά άτομα χωρίς υπερβολή (είμαστε και κοινωνικοί πανάθεμά μας) αλλά στο τέλος της βραδιάς, το δέντρο μας ήταν μαγικό!!!! 

Το Big Ben που μας έφερε η μαμά μου
και κάθε χρόνο μπαίνει πρώτο 

Την αξία εκείνης της ιδέας την καταλαβαίνω βέβαια χρόνο με το χρόνο, που κάθε φορά ανοίγω τα Χριστουγεννιάτικα και θυμάμαι πιο στολίδι είναι ποιανού. Εννοείται πως έχουν όλα θέση στο δέντρο μας και τα μιικρά και τα μεγάλα και τα κάπως πιο "μπουγιόζικα", και οι μπάλες και τα ζαχαρωτά και όλα: 

Η κρυστάλλινη μπάλα της Λίτσας
και ο φελλός από τη σαμπάνια που
ανοίξαμε εκείνο το βράδυ

Η τσαγιέρα της Ελευθερίας,
στολίδι από τα παιδικά της χρόνια




Μια καμπανούλα από τη Σοφία και το Στάθη

Η βενετσιάνικη μάσκα της Φανής

Το στολίδι που έφτιαξε η Ειρήνη
μαζί με τα παιδάκια στο ίδρυμα "Χαρά"
που δούλευε τότε

Our first Christmas από την Αριάνα
και τον Αλέξανδρο, δίδυμο με αυτό
του δικού τους δέντρου.
Το καλύτερο όλων είναι ότι στην πορεία των χρόνων και μετά την περσινή μετακόμιση, έχουν φυσικά προστεθεί και λίιιγα ακόμη (ω ναι, χωρούσε κι άλλα): Παιδικά μας στολίδια, στολίδια που έχω φτιάξει ως παιδί, στολίδια που έχουν αγοραστεί σε ταξίδια της κοινής μας ζωής, στολίδια baby's first Christmas επί δύο σε ροζ και γαλάζιο και από φέτος στολίδια που έχει φτιάξει η Λένα στο σταθμό. Το ακόμη πιο ωραίο στο φετινό στολισμό είναι ότι είπα στη Λένα την ιστορία με το πάρτυ κι έτσι κάθε στολίδι που βγάζαμε με ρωτούσε ποιός το έφερε ή από που το έχουμε και ανάλογα με το όνομα που της έλεγα ακολουθούσε και μια μικρή ιστορία ή επεξήγηση. 

Κάποια στιγμή βαρέθηκε, όπως είναι λογικό για την ηλικία της να στολίζει, αλλά έκατσε να μου κάνει παρέα και να της λέω την "ιστορία των στολιδιών" κι αυτό έκανε τη διαδικασία ακόμη πιο μοναδική. Αυτό και οι στιγμές που μοιραστήκανε τα μαλακά στολίδια για τα κάτω κλαδιά με τον αδερφό της και στόλιζαν παρέα τραγουδώντας.

Η μπάλα με άμμο και κοχύλια
που φέραμε από το ταξίδι
μας στην Καραϊβική

Μικροσκοπικό αρκουδάκι - δωράκι
σε advent-calender από τα χρόνια του Γυμνασίου

Ζυμαροστολιδάκι φτιαγμένο
από τα χεράκια μου καμιά
20αριά χρόνια πίσω

Ξύλινο στολιδάκι χαρισμένο
από τη δασκάλα μου των Γερμανικών
στα 6 μου. Νομίζω ότι μυρίζει ακόμη
όπως το σπίτι της τα Χριστούγεννα

Το πιο καινούριο μας στολίδι.
Φτιαγμένο από τα χεράκια της Ελένης,
εξαιρετικής μαμαδοφίλης, δώρο για μια
υπέροχη συνάντηση!


















Κατασκευή της Λένας στο
σταθμό. Τσόχα, μάτια
κι ένα μανταλάκι κι
έτοιμο το μηλαράκι!





















Όλη αυτή η ιεροτελεστία του δέντρου και οι αναμνήσεις που ξεπήδησαν μέσα από τα κουτιά, την ίδια ώρα που μπροστά στα μάτια μου έφτιαχνα καινούριες με τα παιδιά μου, μου έφτιαξαν αρκετά τη διάθεση. Είχε μεσολαβήσει κι ένα πολύ ωραίο Σαββατοκύριακο, αλλά νομίζω το στόλισμα ήταν αυτό που το απογείωσε!!! Και τώρα, ξεκινάμε να καταστρώνουμε σχέδια για κατασκευές, δώρα, γλυκά, τραγούδια, μυρωδιές και αγκαλιές!!!! Α, κι ένα πρόχειρο συμπέρασμα..... Τις αναμνήσεις δεν τις φτιάχνουμε μόνοι μας! Πίσω από κάθε καλή ανάμνηση υπάρχει ένας καλός φίλος οπότε.... τους φίλους σας και τα μάτια σας και μέρες που έρχονται μαζευτείτε σε σπίτια, πείτε τραγούδια, πιείτε κρασάκια, παίξετε επιτραπέζια, συζητήστε, ό,τι σας αρέσει! Και αν θέλετε τη γνώμη μου, πάρτε και τα παιδιά σας μαζί. Δε νομίζω ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος για ένα παιδί να καταλάβει την αξία και το νόημα της φιλίας από το να δει τους γονείς του με την παρέα τους να περνάνε όμορφα. Χώρια που οι μέρες των γιορτών είναι μέρες για να είναι όλοι μαζί:-0

Φιλιά από την οικογένεια Κιούση και το Κιουσόδεντρο:

From all of us to all of you, a very merry Christmas
Y.Γ. Η ανάρτηση εκτός των άλλων είναι και συμμετοχή στο διαγωνισμό του ParentsLandGr, για το πιο όμορφο στολίδι, χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρη για την εγκυρότητά της. Ο διαγωνισμός βλέπετε αναφέρεται σε κατασκευή στολιδιού κι εγώ σας έγραψα για το δέντρο μας αλλά.... για μας ολόκληρο το δέντρο μας είναι ένα ολόκληρο στολίδι!!!!!! 

27 σχόλια:

  1. τέλειο!! τρελαίνομαι για όμορφες ιστορίες και γλυκές παραδόσεις!! υπέροχο το δέντρο και τα τα στολίδια του!! εύχομαι κάθε χρόνο να το γεμίζετε ακόμα περισσότερο με όμορφες αναμνήσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ :-)Να είμαστε όλοι καλά κι αγαπημένοι, να φτιάχνουμε όμορφες παραδόσεις κι ιστορίες!!!

      Διαγραφή
  2. ΤΕΛΕΙΟ! Το πιο όμορφο δέντρο έχετε αφού είναι γεμάτο από αγάπη και αναμνήσεις. Χαλαρά θα κερδίσεις στο διαγωνισμό ;)
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα φυσικα Μαριαλενα μου ειναι εγκυρη η συμμετοχη σου! Η φιλοσοφια του διαγωνισμου μας ειναι οτι μπορουμε και μονοι μας να φτιαξουμε το χριστουγεννιατικο δεντρο και να συγκεντωθουν ιδεες. Η ιδεα σας λοιπον ειναι απολυτα ταυτισμενη με το διαγωνισμο. Το δεντρο σας ειναι φεματο ανμνησεις και αγαπη απο τους φιλους σας.Μονο που θα βαλω την φωτογραφια το βραδυ ωστε να δω πως θα το παρουσιασω.Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά, τι υπέροχη ιδέα να μαζευόνται παρέα μεγάλη να στολίζουν δέντρο και να φέρνει ο καθένας το στολίδι του. Έτσι το δέντρο αυτό έχει μια μεγάλη ιστορία και πολλούς πολλούς νονούς! Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό.
    Βρε θηρίο κράτησες στολίδια 20 χρόνων πριν??? Μπράβο στη μανούλα σου προφανώς:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, ναι λοιπόν είναι οικογενειακή η τρέλλα μας! στο δικό της δέντρο η μαμά μου έχει στολίδια παιδικά δικά της να φανταστείς!!!

      Διαγραφή
  6. Τι όμορφη ιδέα να έχει το δέντρο σας "κάτι" από όλους όσους αγαπάτε! Ξεχειλίζει από αγάπη! Κι εμείς έχουμε πολύ παλιά στολίδια, αλλά μερικά που είναι γυάλινα και περίπου 35 ετών (!!!) δεν τα βάζω στο δέντρο γιατί φοβάμαι μην σπάσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάζε τα στα ψηλά κλαριά. Οι αναμνήσεις είναι ωραίες όταν τις ξαναζείς :-)

      Διαγραφή
  7. Όλα τα δέντρα έχουν μια όμορφη ιστορία να σου πουν, γεμάτη χρώματα, χαμόγελα και πολλές οικογενειακές στιγμές. Καλές γιορτές με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχη και τόσο τρυφερή ανάρτηση!Κάθε στολίδι, μια ανάμνηση, μια ιστορία, μια ευχή!Είμαι σίγουρη πως θα γίνει δεκτή η συμμετοχή σου από την ParentsLandGr!!!Καλές Γιορτές με υγεία & χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν θυμάμαι καλά έχουμε συμβάλλει κι εμείς με ενα μικρό στολιδάκι στο δέντρο σας και χαίρομαι πολύ γι αυτό. Καλές γιορτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν μπορω να βρω το email σου. Επικοινωνησε μαζι μου γιατι κερδισες στον διαγωνισμο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ τι καλά!!! Ευχαριστούμε πολύ. Το mail μου είναι mhatziioannidi@gmail.com :-)

      Διαγραφή
  11. Τι υπεροχο δεντρο και τι γλυκια.ιστορια που εχει!!! Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να ειναι ετερόκλητα αλλά αγαπάμε και το δέντρο μας και όλα τα στολίδια του!!!!

      Διαγραφή
  12. Τι ωραία παράδοση! και τα στολίδια όλα από μια ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ναι και κάθε χρόνο μπαίνουν και καινούργιες ιστορίες να μπλέξουν με τις παλιές :)

      Διαγραφή
  13. Αυτό θα πει δέντρο με προσωπικότητα!!! Πολύ όμορφη η ιδέα και φυσικά το αποτέλεσμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ειναι τόσο ωραιο που κάθε Χριστούγεννα οι φίλοι μας ψάχνουν ο καθένας το στολίδι του!

      Διαγραφή
  14. Κάπως έτσι είναι και το δικό μου δέντρο. Κάθε στολίδι και μια ιστορία... φέτος μετά από σχεδόν 30 χρόνια που στολίζω θα τολμήσω κάτι διαφορετικό. Καλές γιορτές να έχουμε... έρχομαι από το πάρτυ της Μάχης

    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίες ειναι και οι αλλαγές! Είμαι περίεργη να δω τι θα κανεις:) Καλώς σε βρήκα!

      Διαγραφή
  15. Είναι πολύ συγκινητικό, ένα δέντρο να κουβαλάει τόσες αναμνήσεις! Να είστε καλά να το στολίσετε και του χρόνου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ!!!! Όλοι να είμαστε γέροι κι ευτυχισμένοι :)

      Διαγραφή
  16. Τι ωραία ιστορία! Νομίζω πρέπει να πας και στης Δέσποινας, να πάρεις μέρος και στην αντίστροφη μέτρηση.
    Να είστε όλοι καλά, είμαι πολύ χαρούμενη που σας γνώρισα σχεδόν όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή