Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Crafting weekend Ι - Το γοργονοδωμάτιο της Λένας

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. Ήταν ένα πολύ γεμάτο ΣΚ που μου έχει δώσει πολύ υλικό για να σας γράψω και που γέμισε αρκετά τις μπαταρίες! Φυσικά έβαλε το χεράκι της η σούπερ μαμά - καλλιτέχνης της οικογένειας (δηλαδή η μαμά μου - και αν δε σας το έχω ξαναπεί είμαι ολίγον "μαμάκιας" οπότε θα την ακούτε συχνά:)). Ας ξεκινήσουμε με το δημιουργικό μέρος του για να σας πω ότι από χθες η Λένα κοιμάται στο βυθό της θάλασσας ως γνήσια γοργόνα (αν και εκείνη δήλωσε ψαροντουφεκάς :P), στο δωμάτιο του Προκόπη μια μικρή ζούγκλα έκανε σιγά σιγά την εμφάνισή της και στο υπνοδωμάτιο μας ένα σμήνος πεταλούδες αποφάσισε να μας κάνει συντροφιά. Επίσης έχω κουρτίνα στη μια πλευρά του σαλονιού, στην άλλη η γυψοσανίδα αντιστέκεται στο κουρτινόξυλο αλλά θα την καταφέρουμε κι αυτή πού θα μας πάει!!!

Και για να τα πιάσουμε από την αρχή.... Το Σάββατο το πρωί οι τοίχοι στο δωμάτιο της Λένας ήταν ένα απλό θαλασσί και κοραλί: 

Στη συνέχεια, πρώτα βάφοντας με σφουγγάρι και μετά με την τεχνική του decoupage και έτοιμες θαλασσινές φιγούρες που κόψαμε από ένα περιοδικό διακόσμησης, σιγά σιγά το δωμάτιο άρχισε να μεταμορφώνεται σε βυθό:

  


            

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή καθώς απλώνεις κρυσταλιζέ ατλακόλ πάνω στις φιγούρες και τις κολλάς στο σημείο που θέλεις, περνώντας πάλι με το πινέλο από πάνω. Βέβαια, μιας και αυτό τον καιρό όλοι οι πλανήτες είναι ανάδρομοι και τίποτα απ'όσα ξεκινάμε δεν ολοκληρώνεται χωρίς προβλήματα και εμπόδια, η κόλλα που βρήκαμε δεν ήταν 100% κατάλληλη με αποτέλεσμα να κατσαρώνει η φιγούρα αμέσως και να ταλαιπωρείται η (ομολογουμένως αρκετά ταλαιπωρημένη από τη μετακόμιση - ανακαίνιση του σπιτιού μου αλλά και διάφορα άλλα που τρέχουν παράλληλα) μανούλα μου! Για να μη σας τα πολυλογώ μετά από αρκετή προσπάθεια και φυσικά με την παρέμβαση της Λένας συχνά πυκνά το αποτέλεσμα ήταν αυτό: 

Ο τοίχος της εισόδου του δωματίου

Ο τοίχος πάνω από το κρεβάτι της γοργονίτσας μας

Λεπτομέρεια πάνω από το κρεβάτι 







































Πέρα από το οπτικό αποτέλεσμα που νομίζω δικαίωσε την κούραση και την προσπάθεια, η φατσούλα της Λένας και τα επιφωνήματα "Ουάου! Σούπερ τέλειο δωμάτιο!" κάθε φορά που έμπαινε μέσα ήταν πραγματικά απόλαυση!!!! Ακόμη πιο σημαντικό για μένα, το ότι η Λένα ήταν παρούσα σε όλη τη διαδικασία, "βοηθούσε" με το δικό της τρόπο σε όλα τα στάδια: έβαψε με σφουγγάρι χωρίς μπογιά, έκοψε φιγούρες με το παιδικό της ψαλιδάκι, έδινε στη γιαγιά της τα ψαράκια για να τους βάλει κόλλα και μαζί τα βαφτίζανε ένα ένα όταν τα κολλούσαν στον τοίχο... Έτσι τώρα είναι πραγματικά το δωμάτιό ΤΗΣ και είναι φτιαγμένο με αγάπη και από τις τρεις μας μαζί. Όπως μου είπε και μόνη της χθες βράδυ: "Έλα μαμά πάμε να ξαπλώσουμε στη θάλασσά μας...." 

Για τα υπόλοιπα δωμάτια θα επανέλθω μιας και μας λείπουν κάποιες τελευταίες πινελιές. Άλλωστε κάτι πρέπει να κάνουμε και το άλλο Σαββατοκύριακο έτσι δεν είναι? Προς το παρόν σας χαιρετώ με δυό μπλε γοργονοπατουσάκια και περιμένω τα σχόλιά σας:)


12 σχόλια:

  1. τελεια, οπως ολα οσα κανετε, και προπάντως τα πατουσακια με την μπλε μπογιά που μαρτυρούν την ανάμειξή της στο έργο τέχνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρα πολυ ωραια δουλεια!!! Μπράβο!! Και πανω απο ολα φτιαχγμένο με πολυ αγάπη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ!!!! Πράγματι το βασικό είναι ότι το διασκεδάσαμε και το γοργονάκι μας είναι ευτυχισμένο:)

      Διαγραφή
  3. Kαλορίζικο το δωμάτιο!!! Ξέρω την καλλιτέχνιδα και είμαι φαν της!!!!! φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και σε περιμένουμε το Σάββατο το απόγευμα για το εργαστήρι κατασκευής μαρτυρικών:)

      Διαγραφή
    2. Θα προσπαθήσω! Ειλικρινά το κάνω πολύ κέφι!! Μακάρι να έρθουν όλα κατ΄ευχήν να τα καταφέρω!

      Διαγραφή
  4. Μπράααβο..σούπερ η γιαγιά καλλιτέχνης! Αναμένουμε και τα υπόλοιπα δωμάτια..η μικρή πατουσίτσα φαντάζομαι καταχάρηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τ Ε Λ Ε Ι Ο !!! Μπράβο και στις τρεις καλλιτέχνες !!! Μαγικό το δωμάτιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπερα τελειο το δωματιακι σας θα το χαρει πλυ η γοργονιτσα σας και θα το γεμισει πολλες αναμνησεις και πολυ πολυ αγαπη απο τη μαμα και τον μπαμπα και φυσικα και την σουπερ γιαγια.αληθεια για την αμμο τι χρωμα χρησιμοποιησατε?μοιαζει σαν να εχει κοκκους.ετοιμαζομαστε και εμεις να κανουμε το δωματιακι της πειρατινας μας και της αρεσε πολυ μιας και ειμαστε 4 και εχουμε αποψω ντε(χαχαχ)!Μαριαννα Παρταλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και καλώς μας ήρθες! Φαίνεται σα να έχει κόκκους γιατί σε κάποια σημεία έχουμε στην ουσία αφήσει περισσότερη μπογιά. Χρησιμοποιήσαμε καφέ και το σπάσαμε με λίγο άσπρο. Στη διάθεσή σου αν χρειαστείτε και κάτι άλλο :)

      Διαγραφή