Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ταξίδι στη Χώρα του Ποτέ

Κάθε χρόνο στα γενέθλια διαλέγουμε μαζί με τη Λένα το θέμα του πάρτυ. Φέτος λοιπόν με το "κόλλημα" που έχει με τον Πήτερ Παν, ήμουν σίγουρη ότι θα κάναμε πάρτυ στη Χώρα του Ποτέ!

Και τι καλύτερο για να μετατραπεί σε Χώρα του Ποτέ από το πάρκο δίπλα στο σπίτι μας. Για το ντεκόρ επιστρατεύτηκε η θεία Ράνια που μας έφτιαξε πολλά χάρτινα σημαιάκια για να οριοθετήσουμε το χώρο, για τα φαγητά, την τούρτα και τα καπέλα αλλά και για τα δωράκια των καλεσμένων συμπράξαμε με τη φοβερή μαμά μου και τη Λένα (φουλ Marmalena team δηλαδή), φτιάξαμε τη λίστα των Χαμένων παιδιών και των πειρατών και τέλος, φωνάξαμε την Tinkerbell και... περάσαμε τέλεια!!!

Το πάρτυ έγινε Σάββατο απόγευμα κι έτσι Παρασκευή ασχοληθήκαμε κυρίως με τις κατασκευές και τα ψώνια, φτιάξαμε και την τούρτα και το Σάββατο κάναμε το κυρίως μαγείρεμα. Το μενού ήταν απλό: κεφτεδάκια, κοτομπουκίτσες, λουκανικάκια, πίτσα, τυροπιττάκια και πατατάκια - κανονικό μενού πικ νικ δηλαδή. Μπύρες, χυμοί και αναψυκτικά και έτοιμοι!

Χρησιμοποιήσαμε δύο ξύλινα τραπεζάκια, ένα για μπουφέ και ένα για "τραπέζι δραστηριοτήτων" που βάλαμε τα καπέλα Πήτερ Παν και Ινδιάνων, τη μεγάλη πινιάτα για πιο αργά και δύο καμβάδες για να ζωγραφίσουν. Στα δέντρα γύρω γύρω κρεμάσαμε τα δωράκια για τους καλεσμένους μας, που ήταν ατομικές πινιάτες και μέχρι να μοιραστούν έδωσαν χρώμα στη διακόσμηση


Μόλις έφταναν οι καλεσμένοι μας, (μικροί μεγάλοι εννοείται) διάλεγαν καπέλο για να πάρουν το ρόλο τους στη Χώρα του Ποτέ και μετά έπαιρναν τη θέση τους στην καλύβα των Χαμένων Αγοριών. Μόλις μαζεύτηκαν όλοι ήρθε και η Τίνκερμπελ και ξεκινήσαμε χορό, τραγούδι και παιχνίδι!




Κι όταν άρχισε να νυχτώνει και όλα τα ινδιανάκια και οι μικροί Πήτερ είχαν βάψει τις μουρίτσες τους, ήρθε ή ώρα της τούρτας! Σας καλωσορίζουμε στη Χώρα του Ποτέ (και ναι δε σας το κρύβω είμαι πολύ περήφανη για την τούρτα που φτιάξαμε!):


Για να κλείσει πανηγυρικά η βραδιά μας, σπάσαμε τη μεγάλη πινιάτα και έξαλλα πιτσιρίκια γέμιζαν καλούδια τα σακουλάκια τους και μετά όλοι μαζί ζωγράφισαν τους καμβάδες για τα δωμάτια των παιδιών. 



Ευχαριστήθηκα να καληνυχτίζω χαρούμενα και ξεθεωμένα μουτράκια :-) Και του χρόνου παιδάκια μου!!!

Υ.Γ. Και μερικά πρακτικά: 
  • Τα πάρκα είναι ιδανικά για πάρτυ αλλά όχι πάντα τόσο καθαρά, οπότε πηγαίνετε νωρίτερα και να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας γάντια και σακούλες σκουπιδιών για να μαζέψετε.
  • Για ένα πάρτυ με περίπου 20 παιδάκια, αν έχετε σκοπό να τα κάνετε όλα μόνοι σας όπως εμείς, υπολογίστε μια ολόκληρη μέρα για κατασκευές και μια ολόκληρη μέρα για μαγείρεμα για να είστε άνετα χρονικά.
  • Αφήστε τα παιδιά να σας βοηθήσουν σε όλη τη διαδικασία, ακόμη κι αν ώρες ώρες είναι λίγο πιο κουραστικό, το ευχαριστιούνται πολύ, καταλαβαίνουν ότι όλα γίνονται με κάποιο κόπο αλλά πολλή αγάπη και στο τέλος το ευχαριστιούνται διπλά! 
  • Δεν είναι ανάγκη να είναι όλα πανάκριβα για να κάνετε ένα πάρτυ - υπερπαραγωγή. Εμείς είχαμε ένα αρκετά σφιχτό budget και παρόλα αυτά κάναμε ένα πάρτυ που θα μας μείνει αξέχαστο. Επίσης συνδυάσαμε κάποια από τα δώρα (θείων, νονών κλπ.) με κόστη του πάρτυ και αυτό βοήθησε πολύ.
  • Έχετε κατά νου ότι σε πικ νικ πάρτυ τελικά αυτοί που τρώνε περισσότερο είναι οι μεγάλοι κι όχι τα πιτσιρίκια οπότε υπολογίστε τους ανάλογα στις ποσότητες του φαγητού που θα ετοιμάσετε. 





12 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την καλή δουλειά και τις πρακτικές συμβουλές. Να την χαίρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φανταστικό πάρτυ!!! Και του χρόνου! Το πάρκο είναι τέλεια ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωπω, τι υπέροχη ιδέα και τι τέλεια που τα οργανώσατε. Ζήλεψα... θέλω κι εγώ τέτοιο πάρτυ. Να χαίρεστε την οικογένειά σας!!!! Σας φιλώ. Callie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω πω τι ωραία ιδέα να γίνει στο παρκο της γειτονιάς θα το καταευχαριστήθηκαν τα παιδιά! Ηρθα από το παρτυ της Μάρθας! Και του χρόνου με υγεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο μανούλα είμαι σίγουρη οι κόποι σου ανταμείφθηκαν και με το παραπάνω!!! Όλα δείχνουν πανέμορφα κ η ιδέα για το πάρκο εξαιρετική <3 !!! Φιλάκια από το mama relax

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία ιδέα να γίνει το πάρτι στο πάρκο της γειτονιάς! Και του χρόνου!!! Να τη χαίρεσαι!!! Ήρθαμε από το πάρτι της Μάρθας... Μαρίνα - Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταπληκτική ιδέα .... Εμείς δεν μπορούμς να το κάνουμε έξω γιατί τα γενέθλια της κόρης μου είναι Μάρτιο, οπότε είμαστε εξαρτημένοι από τον καιρό... είναι όμως μια φανταστική ιδέα για πικ νικ, όταν καλοκαιριάσει με γονείς και παιδιά....Ήρθα από το πάρτυ της Μάρθας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραία ιδέα! Περιμένω τον τα πρώτα μας γενέθλια τον Ιούλιο να τα κάνουμε στην παραλία! Από το πάρτι της Μαρθας φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απίθανο θέμα!! Απίθανη και η υλοποιησή του! Λατρεύω τα πάρτι σε πάρκα. Από το πάρτι της Mama Relax Martha <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φοβερή η ιδέα να γίνει το πάρτι σε ανοιχτό χώρο! Πολύ όμορφα όλα, μπράβο! από το πάρτι της Μάρθας έρχομαι, φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραία η ιδέα σου - αλλά πρέπει να σου πω ότι το όνομα του blog σου μου ξύπνησε ένα σωρό εφηβικές αναμνήσεις!

    Καλή συνέχεια
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή