Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο

Αφού το θέμα είναι η πρώτη αγάπη, κανονικά θα έπρεπε να σας πω για τον Κ. τον έρωτα μου στο νηπιαγωγείο, που μου ράγισε την καρδιά όταν μου είπε ότι προτιμάει την Κ. γιατί είχε strass στη φούστα της. Το αποτέλεσμα της ραγισμένης μου καρδιάς ήταν η καλή μου η μανούλα να ξεσηκώσει το ράφι με τα strass του Καλυβιώτη και να μου κάνει τη φούστα μου φανταχτερή για να κερδίσω πίσω τον Κ. Επιπόλαιες παιδικές τρέλες θα μου πείτε γι’ αυτό και θα περάσουμε κατευθείαν στο επίσημο πρώτο μου αίσθημα, τον Α.

Ήρθε στην τάξη μας στη δευτέρα δημοτικού και μέσα σε όλα τα καστανά αγοράκια της τάξης το κατάξανθο δικό του ξεχώρισε αμέσως για μένα. Στα πέντε συναπτά έτη που κράτησε η «σχέση» μας (είμαι και σταθερός τύπος από μικρή πανάθεμα με) ανατρέχω εύκολα στη μνήμη μου στη μέρα που έστειλα την κολλητή μου να του δώσει ένα μπουκαλάκι που είχα γεμίσει με τα δάκρυα μου – αναρωτιέστε ακόμη γιατί η κόρη μου είναι drama queen? Δε νομίζω! - , τη μέρα που τσακώθηκα με την κολλητή μου όταν μου είπε πώς τον αγαπάει κι εκείνη, εκείνο το Βαλεντίνο της πέμπτης δημοτικού που βρήκα ένα τριαντάφυλλο στο καλαθάκι του θρανίου και όλες τις ώρες τις χορωδίας στην έκτη που τραγουδούσαμε με τα χέρια πιασμένα κάτω από το γραφείο, όπως επίσης και τη φοβερή επιτυχία που είχαμε στη γιορτή της 25ης Μαρτίου ως ζεύγος Ιστορίας – Αθανασίου Διάκου.

Τα χρόνια του γυμνασίου που ακολούθησαν, επειδή όπως σας έχω πει είχαμε και έχουμε πολύ στενή σχέση όλο μας το τμήμα, βρισκόμαστε συχνά – πυκνά. Και φαίνεται μάλλον ότι αυτό που μου είπε σε μια από αυτές τις ομαδικές εξόδους μας ο Α. ότι «είσαι πιο όμορφη όταν έχεις λυτά μαλλιά και τα βάζεις μόνο από τη μια μεριά πίσω από το αυτί», το πήρα πολύ στα σοβαρά, μιας και ακόμη και τώρα τις φορές που αφήνω τα μαλλιά μου λυτά, ασυναίσθητα το χέρι μου από τη μια πλευρά τα βάζει κάθε τόσο πίσω από τα’ αυτί. Άβυσσος η ψυχή του εφήβου και τι την επηρεάζει τελικά.


Κάπως έτσι λοιπόν, θεωρώ πως είμαι έτοιμη και λίιιιγο «υποψιασμένη» (και με γονιδιακή προδιάθεση να το πάρεις) για να αλλάξω πίστα στο πρώτη αγάπη κι από αυτή του ερωτευμένου πιτσιρικιού, να βρεθώ στη θέση της μαμάς. Άλλωστε στην περσινή συνάντηση του δημοτικού, απ’ όλα τα παιδιά συμμαθητών μου η Λένα στο γιο του Α. κόλλησε! 

Το ποστ είναι η συμμετοχή της Πολυάννας στο διιστολογικό αφιέρωμα με θέμα την πρώτη αγάπη. Συμμετέχουν επίσης: 

Βιβλιοθηκάριος: Η κα Τζίνα: η πρώτη αγάπη

Ο ήχος του ανέμου: Πρώτος Έρωτας
A mother's diary: Οι πρώτες αγάπες
Το Καραντί: Αγάπη
RubinakiM - Rubies & Clouds: Έρωτες
Το Ιστολόγιο του Ερυθρού Καγκουρώ: Ραβασάκι & Σκαμπίλι
Αναγενημμένη: Πρώτο σκίρτημα
Τσαλαπετεινός: Αχ Ελισσάκι
kizilkum: Αν ήσουν
Ποδηλάτισσα: Πρώτη Αγάπη
Antidrasex: Η πρώτη αγάπη
Χαμένο Επεισόδιο: And burn your bridges down
Μπανάνα: Η λάθος μπλούζα
Old Boy: Το μαντηλάκι


 

8 σχόλια: