Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Η Πολυάννα blogger - Σε γειτονιές... Ψηφιακές!

Το ραντεβού είχε οριστεί για τις 20 του μήνα και όλοι στη blogoγειτονιά το περιμέναμε πώς και πώς! Είχαμε κανονίσει, να στριμώξουμε όλες τις δουλειές και τις υποχρεώσεις στις υπόλοιπες μέρες και να κρατήσουμε τη μέρα για τη γιορτή που με πολύ κόπο και μεράκι οργάνωσε για μας η ορεξάτη ομάδα των αγαπημένων Μικρών Μεγάλων

Είχε ζεσταθεί άλλωστε η ατμόσφαιρα από την προηγούμενη μέρα στον Teacher Tom κι ήμαστε όλοι και όλες γεμάτοι όρεξη! Το πρόγραμμα ήταν περιεκτικό και πολύ πολύ ενδιαφέρον και μου άρεσε πολύ που η αίθουσα ήταν από νωρίς το πρωί μέχρι και το τέλος συνεχώς γεμάτη (είναι και επαγγελματική διαστροφή αυτό άλλωστε)! Παρουσιαστές και ομιλητές στο Α' μέρος αυτό των ομιλιών που εμπνέουν, διαλεγμένοι ένας κι ένας, άμεσοι, με πράγματα να πουν, ακομπλεξάριστοι και πάνω απ' όλα χαρούμενοι που βρίσκονταν εκεί! Ομολογώ πώς έμαθα πολύ χρήσιμα πράγματα, έλυσα αρκετές μου απορίες και κατατοπίστηκα πολύ για πράγματα που μέχρι τώρα αγνοούσα ή είχα πολύ συγκεχυμένα στο μυαλό μου γύρω από το blogging. Θα ξεχωρίσω τρεις: την ομιλία του Τ. Παγκάκη, γιατί πραγματικά είχε απόλυτο δίκιο στο ότι πρέπει οι γονείς bloggers ενωμένοι να προχωρήσουν σε δράσεις, την ομιλία της Έφης, που σα να "μεγάλωσε" μαζί μου και από σκέτο cosmo girl που την άφησα την ξαναβρήκα και μαμά blogger με τον ίδιο όμως αυθορμητισμό και πάθος και φυσικά την ομιλία της Κατερίνας που όχι μόνο ενέπνευσε αλλά ξεσήκωσε όλο το ακροατήριο και μας χάρισε την πιο συγκινητική στιγμή της ημέρας για μένα και η οποία ήμουν τυχερή και αποτυπώθηκε σε μια φωτογραφία με μένα μέσα και ανέβασαν σήμερα τα παιδιά στη σελίδα των γειτονιών στο FB:
Το να μοιράζεσαι είναι διασκεδαστικό!

Το δεύτερο μέρος εκτός από πολύ ενδιαφέρον ήταν και πολύ διασκεδαστικό, καθώς είχε τα panels bloggers με πολύ άμεσους συντονιστές και έγιναν πραγματικά 3 ωραίες συζητήσεις, πολλές συγκινητικές για μένα εξομολογήσεις από παλιούς και νέους αγαπημένους bloggers. Ήταν πραγματικά μοναδικό το συναίσθημα, να ακούς τους λόγους για τους οποίους ξεκίνησαν να γράφουν, γιατί το συνεχίζουν, τα όνειρά τους για το blog τους, τους ανθρώπους που γνώρισαν μέσα από αυτό και τόσα άλλα... Ειλικρινά βγαίνοντας από την αίθουσα παρακαλούσα το Συνέδριο να είχε και δεύτερη μέρα κι ελπίζω το team να το λάβει υπόψη του για την επόμενη διοργάνωση!

Φυσικά, δε μπορώ να παραλείψω να σας πω πόσο πολύ χάρηκα που ξαναείδα αγαπημένες φίλες όπως η KidsCloud, η Σοφία και η Νεράιδα του givethekids  αλλά κυρίως που γνώρισα από κοντά και είχα την ευκαιρία να μιλήσω και με όσες διαβάζω τόσο καιρό, μιλάμε μέσα από τα blogs μας αλλά δεν είχαμε καταφέρει ακόμη να βρεθούμε. Έτσι λοιπόν με μεγάλη χαρά είδα και μίλησα με τις: μαμά του Billy the kid,  Μαμά Κουκουβάγια Βέρα, τις αδερφούλες από το Ανθομέλι , τη Λίτσα, τη Μαρία, τη Marron, τη Δήμητρα, την Αγγέλα, τη Γιωργία, την Ασπασία, την Ιωάννα και τη Newagemama. Και σίγουρα ξεχνάω κι αρκετές και αρκετούς ακόμη!!! Και εννοείται πως ενθουσιάστηκα που επιτέλους γνώρισα από κοντά την Άσπα και το Χρήστο και την υπόλοιπη ομάδα :-)

Αν μου έλεγα κανείς ότι πρέπει να κρατήσω ένα πράγμα μόνο από την εμπειρία αυτού του πρώτου Συνεδρίου για γονείς bloggers, είναι ότι τελικά, είμαστε πολλοί κι αυτό μας δίνει δύναμη να αλλάξουμε τον κόσμο για τα παιδιά μας! Δύναμη να αλλάξουμε τον τρόπο που τα κοιτάμε, που τους μιλάμε, που τα μεγαλώνουμε αλλά και δύναμη να επηρεάσουμε το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν, το περιβάλλον στο οποίο εκπαιδεύονται. Δύναμη να τα κάνουμε να νιώσουν από μικρά μέλη ενός συνόλου που στόχο έχει να ομορφύνει τον κόσμο γύρω του. Χρειάζεται υπομονή και πολύ δουλειά, αλλά... δε φοβόμαστε τίποτα: Είμαστε Μαμάδες-Μπαμπάδες & Bloggers!  Κι όπως λέει και το τραγούδι: 






16 σχόλια:

  1. Πολύ περιεκτική η ανάρτησή σου και μου αρέσει που επικεντρώθηκες και στον εκπαιδευτικό σκοπό του συνεδρίου καθώς οι περισσότεροι από εμάς επικεντρωθήκαμε στο ψυχαγωγικό,χιχι!!! Χαρήκαμε που σε γνωρίσαμε και θα τα λέμε συχνά!!! Ανθομελάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι που από μικρή ήμουνα "φυτουλάκι" σε κάτι τέτοια χαχαχα! :-) Καλημέρα κορίτσια και καλώς βρεθήκαμε λοιπόν!

      Διαγραφή
  2. Γαλανομάτα Πολυάννα, στα πεταχτά γνωριστήκαμε. Σε θυμάμαι! Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι κι εγώ σε θυμάμαι, χάρηκα πολύ και θαύμασα τη σούπερ οργάνωση σου με τις καρτούλες, πολύ έξυπνη ιδέα!

      Διαγραφή
  3. Δεν σε είδα μέσα στο πλήθος! Τι κρίμα! Την επόμενη φορά!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι πολύ που τα περάσατε όμορφα..
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν πραγματικά μοναδική η εμπειρία για όλους πιστεύω :-)

      Διαγραφή
  5. Από την προηγούμενη μέρα σου είχα πει, ότι ένας από τους λόγους που χαιρόμουν για τις Ψηφιακές Γειτονιές ήταν γιατί θα βρισκόμασταν.
    Κι ας μην είπαμε πολλά. Έτσι...που παρακολουθούσαμε παρέα.
    Δίπλα-δίπλα! Και ήπιαμε πολλούς καφέδες! :)

    Κάθε φορά που σε συναντώ, χαίρομαι!! :)
    Σμουτς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χάρηκα που σε γνώρισα!
    'δύναμη να αλλάξουμε τον κόσμο για τα παιδιά μας'
    Πολύ σημαντικό αυτό! Θα τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι εγώ χάρηκα πολύ που σε γνώρισα! Μετά από τόοοσο καιρό που σε παρακολουθώ, είδα το χαμόγελο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι ήταν πολύ ωραίο που επιτέλους βάλαμε πρόσωπα και κυρίως χαμόγελα στις λέξεις!

      Διαγραφή
  8. Μαριαλένα μου σε χάρηκα 2 μέρες, κυρίως την πρώτη βέβαια! Πόσο περιεκτική είσαι, πόσο πολυλογού εγώ! Ήταν όλα υπέροχα...τώρα πάμε παρακάτω! Σε ακόμη (ελπίζω) ωραιότερα! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ Σοφάκι το ευχαριστήθηκα πολύ! Περιεκτική ε? Κι εγώ που με είχα για την ίδια κατηγορία με σένα της πολυλογούς :-) Με συγκίνησες πολύ πάνω στο πάνελ να το ξέρεις πάντως, έχεις δύναμη μέσα σου που είανι έμπνευση για πολλούς!!!

      Διαγραφή