Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ανάσες...

Τρίτη, όποια Τρίτη δεν έχει σημασία. Θα μπορούσε να είναι Τετάρτη, Πέμπτη, όλες οι μέρες ίδιες πια! Κοιτάς μπροστά σου τη λίστα με τις εκκρεμότητες που όλο μεγαλώνει. Κλείνεις τα μάτια.... Ανάσα:

Παιχνίδι με το γοργονόσπιτο


















Χτυπάει το τηλέφωνο. Ανοίγεις τα μάτια... Πραγματικότητα. Προθεσμίες, αλληλογραφία, συναντήσεις, λίστες όλα ένα κουβάρι. Κι αυτός ο πανικός που ανεβαίνει από τα πόδια κι όταν φτάσει στο κεφάλι νιώθεις ότι θα εκραγείς. Κλείνεις τα μάτια..... Ανάσα:

Οι γλάστρες στη βεράντα στο νησί


















Έρχεται mail. Ανοίγεις τα μάτια... Πραγματικότητα. Δε θα προλάβεις πρέπει να κάτσεις κι άλλο, και η κοπέλα δε μπορεί να κάτσει σήμερα, πρέπει κάποιον να βρεις. Αχ, αυτοί οι μπαμπάδες μ'έσωσε πάλι και μαγείρεψε και το αγαπημένο μας φαγητό. Φτάνεις σπίτι, όλοι έξαλλοι και κουρασμένοι. Νάτος πάλι ο πανικούλης, να φάτε, να κάνουν μπάνιο, να μη σε πάρει αμέσως ο ύπνος, να πεις καμιά κουβέντα και με τον καλό σου, να να να. Κλείνεις τα μάτια...Ανάσα:

ΤΟ Παράθυρο













Ανοίγεις τα μάτια...Πραγματικότητα. Και κάπως έτσι περνάνε οι μέρες, οι ανάσες τα Σαββατοκύριακα γίνονται λίιγο μεγαλύτερες και παίρνεις ίσα ίσα λίγη φόρα ακόμη να συνεχίσεις να κολυμπάς. Και περνάν οι μέρες, οι βδομάδες και φορτώνεις: Τύψεις που αργείς να γυρίσεις, τύψεις που κάποιες μέρες ΔΕΝ μπορείς να αργήσεις να γυρίσεις και μένει πίσω η δουλειά σου, τύψεις που σε παίρνει ο ύπνος και δεν έχεις χρόνο για τον καλό σου, για τους φίλους σου, για σένα. Άγχος αν θα προλάβεις, άγχος αν θα είσαι καλή, άγχος αν τα έκανες σωστά. 

Κλείνεις τα μάτια..... Ανάσα:




7 σχόλια:

  1. Κλείνω τα μάτια κι ανασαίνω στο μπλογκ της Πολυάννας. :)
    (Αλλά βγάλε αυτήν την αναγνώριση για τα μποτς pls!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύσκολες οι ανάσες γμτ. Όσο πάει και πιο δύσκολες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανάσα και βουτάμε! Όπως τα λες..
    Πάντα όμως υπάρχουν καλύτερες μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ανάσα κι όταν το μπεμπάκι σου κάνει κάτι καινούριο.. κι εκτός απο ανάσα νά'τα και τα δάκρυα χαράς.. και παίρνει κουράγιο και ξεκουράζεσαι με ένα μαγικό τρόπο!

    Και εξάλλου όπως λέει και η Dory.. τί κάνουμε στα δύσκολα; Κο-λυμπάμε! Κο-λυμπάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή