Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικο πιτζάμα πάρτυ για μικρές crafters - the 2015 edition!

Επιτέλους το Σάββατο που μας πέρασε, έφτασε η ώρα για το πολυπόθητο Χριστουγεννιατικο πιτζάμα παρτυ μας! Μετά την περσινή επιτυχία, κόρες αλλά και μαμάδες περιμέναμε το φετινό πως και πως! Οι προσκλήσεις έγιναν τηλεφωνικά μιας και αυτο το παρτυ ειναι για τις ξαδέρφες και τις πολύ κολλητές κι ετσι με τη Λένα έπρεπε απλά να αποφασίσουμε το μενού και τις κατασκευές!

Στο μενού δεν κολλήσαμε πολύ μιας και η ουσία του παρτυ αυτού για μας ειναι η καλή παρέα και οι κατασκευές. Ετσι μετά απο ενα σύντομο meeting ένα κρύο απόγευμα που περιμέναμε να αρχίσει η προπόνηση του τένις αποφασίσαμε: μακαρονοσουφλέ, κοτομπουκιές, λουκανικάκια και σαλάτα λάχανο - καρότο. Ε, στην πορεία, επειδή πάντα θέλω να δοκιμάζω και κάτι καινούριο, αποφάσισα για τις μαμάδες να κάνω τις τορτίγιας με φέτα και cranberries της Ερμιονης. Εκ του αποτελέσματος σας λεω ότι πολύ καλα έκανα! Εκπληκτική γεύση και σας προτείνω να τις συμπεριλάβετε στο γιορτινό σας μενού! (Συνταγή εδώ: http://theonewithallthetastes.com/2014/12/rudolph-birthday-party.html)

Και αφού αποφασίσαμε τα του φαγητού, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε για τις φετινές μας κατασκευές. Το κεντρικό μας θέμα ηταν ότι φέτος θα φτιάχναμε στόλιδακια. Με την εμπειρία την Χειροτεχνικα τόσο πρόσφατη, το μυαλό μας ηταν γεμάτο ιδέες και εικόνες κι ετσι αφού έπεσαν πολλά στο τραπέζι, τελικά το craft μενού μας διαμορφώθηκε ως εξής:
- Ζυμαρένια στολιδάκια με τη ζύμη της Λαμπρούκας (http://lamproukam.blogspot.gr/2012/11/blog-post_25.html?m=1)
- Στόλιδακια με πολύχρωμες χάντρες Pyssla
- Στεφανάκια απο κουρελάκια 

Σάββατο απόγευμα και όλα έτοιμα για τις μικρές crafters:


Ξεκίνησαν δειλά δειλά με τη ζύμη όσο περιμέναμε να μαζευτούν όλες. Το glitter  έρεε άφθονο, μιας και η συγκεκριμένη ζύμη προσφέρεται για έξτρα λάμψη! 


Και αφού ζεσταθηκαμε και μας έπιασε για τα καλά ο πυρετός της δημιουργίας, μοίρασα τα ταμπλό και τις πολύχρωμες χάντρες και το γλέντι άναψε! Είχα βρει πατρονακια σε Χριστουγεννιάτικα σχέδια -τα οποία δεν εκτιμήθηκαν ιδιαιτέρως-, για πριγκίπισσες της Disney -που είχαν μια κάποια πέραση- και ενα πατρόν μίνιον Άγιο Βασίλη -που έγινε ανάρπαστο !- Επίσης μεγάλη πέραση είχαν και οι καρδούλες:





Και αφού μερικές μερικές είδανε αστράκια απο τις χαντρουλες, τα σχέδια και τα χρωματάκια και φτιάξαμε ωραια πράγματα, ήρθε η ώρα για τα στεφανάκια ή όπως είπε και η κουμπαρά Ιωάννα που έφτιαξε ενα καταπληκτικό με τα κορίτσια της, για τα ωραιότατα Χριστουγεννιάτικα βραχιολάκια!!!



Για τρεις γεμάτες ώρες, το καθιστικό μας έγινε πραγματικά ενα πολύβουο μελίσσι με γέλια, κατασκευές (και λίγες γκρίνιες φυσικά απο την κούραση της ημέρας, οι οποίες όμως ξεπεράστηκαν γρήγορα). Οι μαμάδες είπαμε τα νέα μας ανάμεσα από καφέ, μελομακάρονα, θεϊκό τιραμισού της Ιωαννούλας αλλά και ζύμες, χάντρες και κουρελάκια και τα κορίτσια μας ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους κι έπαιξαν όλες παρέα φτιάχνοντας τα στόλιδακια τους!!! 

Φυσικά το καλύτερο για όλες, όπως και αγαπημένη δική μου στιγμή ηταν η ώρα της βραδινής στρωματσάδας και ταινίας! Φέτος τα κορίτσια διάλεξαν Mary Poppins κι ετσι όσο χαλάρωναν και μέχρι να τις πάρει ο ύπνος, εγώ μάζευα κι έπινα το ποτάκι μου τραγουδώντας σουπερκαλιφραντζουλιστικεξπιαλιντοσας!!!!!



Και του χρόνου να ειμαστε καλά με ακόμη περισσότερο κέφι και όρεξη για δημιουργία και όμορφες στιγμές!!! Τα αγαπώ αυτά τα παρτυ μας και παρόλο που γίνεται τρελοκομείο κάποια στιγμή το σπίτι απο τα πιτσιρίκια και τη φασαρία, αξίζει κάθε λεπτό και περνάμε τέλεια!!! Ξεχωριστά αγαπημένη μου στιγμή η στιγμή του πρωινού με τη Ρ. και τη Ν. που κοιμούνται κι αυτές εδώ μαζι μας με τα κορίτσια τους και πίνουμε χαλαρά καφεδάκι. Πάντα τέτοια και καλές γιορτές να έχουμε όλοι!!!!




 


 

13 σχόλια:

  1. Φαίνεται ότι περάσατε σούπερ! Και του χρόνου με υγεία! Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι τέλεια τα πιτζάμα πάρτυ! Και το δικό σας Χριστουγεννιάτικα φανταστικό :-) Ειδικά η ταινία είναι από τις αγαπημένες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πλάκα έχει ε;;;
    να τολμήσω με αγόρια;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι καλέ γιατι όχι; Απλά θα πρέπει να βρεις δραστηριότητες που να τους τραβήξουν το ενδιαφέρον!

      Διαγραφή
  4. πω πωωω θα περάσατε τέλεια!!!! Να το τολμήσω κι εγώ άραγε;
    φιλιά!

    από το πάρτυ της Μάχης έρχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλεια ιδέα που απ ότι κατάλαβα την έχεις καθιερώσει από πέρσι. Πάντα τέτοια, με υγεία και του χρόνου. Έρχομαι από το πάρτι της Μάχης

    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την! Για την ακρίβεια απο πρόπερσι το ξεκινήσαμε με ζαχαροπλαστική τότε :) Καλή χρονιά!!!

      Διαγραφή
  6. Αχ πως περιμένω και εγώ να μεγαλώσουν λίγο να οργανώσω ένα τέτοιο πάρτι! φανταστικά! τα πατρον απο που τα εκτύπωσες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξεκινήσαμε όταν η Λένα ηταν 4 με διακόσμηση μπισκότων και καραμέλοσπιτα με πτι μπερ όποτε βουρ!!! Τα πατρονακια τα μισά ειναι απο το Ftiaxto.gr και τα άλλα μισά απο Pinterest

      Διαγραφή
  7. Το είχα δει μεσ τις γιορτές όμως επιστρέφω να σχολιάσω! Τι όμορφα πράγματα που οργάνωσες! Μου αρέσουν αυτά τα craftparty! Του χρόνου λιγουρεύεται και η δικιά μου πιτζάμα πάρτυ!
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως ξέρεις κι εγώ τα ευχαριστιέμαι ιδιαιτέρως! Τόσο πολύ που λέω του χρόνου να κάνω ένα χωριστό μόνο για τις μαμάδες όμως!!!! Φιλιά Κατερίνα μου :)

      Διαγραφή