Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Χριστούγεννα ήρθαν πάλι!

Το Σάββατο στο σπίτι μας έγινε ένας μικρός Χριστουγεννιάτικος χαμούλης! Διότι στολισαμε μεν, αλλά κάναμε κι ένα μίνι παιδικό πάρτυ ταυτόχρονα. Να σας εξηγήσω: Συζητούσαμε πριν μέρες για το Χριστουγεννιάτικο πιτζάμα πάρτυ μας και η Λένα ζήτησε φέτος να έρθουν και οι κολλητές της. Της εξήγησα λοιπόν ότι δε θα χωράμε όλοι και δε θα μπορούμε να κάνουμε τις κατασκευές μας κλπ. Όμως μου ήρθε ιδέα! Της θύμισα ότι πέρσι όταν λέγαμε την ιστορία του δέντρου μας είχε ζητήσει να έχει στολίδια και από δικούς της φίλους και της πρότεινα, οι φίλες της απο το σχολείο να έρθουν για το στόλισμα του δέντρου! Αυτό ηταν, η συμφωνία έκλεισε.

Τις επόμενες μέρες, έκατσα κι έφτιαξα μια μικρή πρόσκληση που εξηγούσε την ιστορία του δέντρου μας και προσκαλούσε τις φίλες της αλλά και τις μαμάδες και τους μπαμπάδες να έρθουν να στολίσουμε παρέα και να συμπληρώσουν την ιστορία του δέντρου μας :) 

Το Σάββατο το πρωί λοιπόν και ανάμεσα στο πήγαινελα των μεγάλων στις δραστηριότητες του Σαββάτου, με τη βοήθεια του καλού μου κατέβηκαν τα Χριστουγεννιάτικα απο το πατάρι. Μετά, με τη βοήθεια των μικρών μου ξωτικών ανοίξαμε το δέντρο:

Όταν στήθηκε το δέντρο, η Λένα με το Βασίλη ανέλαβαν το κέικ κι εγω το σουφλέ. Λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι μας, βάλαμε τα κουτιά με τα στολίδια σε παράταξη και το Χριστουγεννιάτικο σερβίτσιο στο τραπέζι και ήμαστε έτοιμοι:

Άρχισαν σιγά σιγά να έρχονται τα πιτσιρικάκια και να βάζει το καθένα το στόλιδακι του στο δέντρο! Γέμισε το σπίτι μας χαρούμενες φωνούλες και πιτσιρίκια να τρέχουν πάνω κάτω! Φυσικά και γίνανε διαλείμματα για παιχνίδι αλλά στο τέλος το δέντρο μας γέμισε ομορφιά :) 


Κι αφού τα παιδιά εκπλήρωσαν την αποστολή τους και αποσύρθηκαν στα παιδικά για παιχνίδι, έφτιαξα λίγο Glühwein και τα είπαμε οι μεγάλοι. Έχουμε κάνει ωραίο παρεάκι απο πέρσι που ηταν ακόμη στο νήπιο τα παιδιά και το διασκεδάζουμε πολύ κάθε φορα που βρισκόμαστε όλοι μαζι. Το χάρηκα πολύ αυτό το Σαββατιάτικο! 

Και το χάρηκα πιο πολύ για ακόμη ένα λόγο. Γιατι φέτος τα παιδιά είδαν ποσο όμορφο ειναι μια κατ'εξοχην οικογενειακή συνήθεια και παράδοση (όπως το στόλισμα του δέντρου), μπορεί να μοιραστεί με τους φίλους και να γίνει μια κοινή όμορφη ανάμνηση! Μπορεί να μη βγάλαμε την καθιερωμένη οικογενειακή μας φωτογραφία αμεςως μετά την τοποθετηςη της κορφής, έχω όμως τις ωραιότερες selfies κυκλωμενη απο χαρούμενες παιδικές φατσούλες!!!Το έχω ξαναγράψει, ειναι ωραίο για τα παιδιά να βλέπουν το σπίτι ανοιχτό, να παίρνουν μέρος σε ετοιμασίες για φίλους και τα Χριστούγεννα ειναι η κατ' εξοχήν περίοδος για κάτι τέτοιο! Δεν χρειάζονται υπερπαραγωγές, μη σας πω ότι με τα πολλα πήγαινελα και τις δουλειές ξέχασα να πάρω ξηρούς καρπούς και πίναμε λίγο ξεροσφύρι, τόσο γιουχου η οικοδέσποινα. Καλή διάθεση, ωραία παρέα, συμμετοχή όλης της οικογένειας και είστε έτοιμοι!!! Η εικόνα της Λένας δέκα λεπτά αφού έφυγαν οι τελευταίοι τα λεει όλα νομίζω:


Ευχαριστούμε φίλοι μας για την παρέα, τα στολίδια σας και την όμορφη βραδιά που περάσαμε!!!

19 σχόλια:

  1. Τι όμορφη ιδέα...Μακάρι του χρόνου να το κάνουμε και εμείς!!! Αν και οι δικοί μας φίλοι βαριούνται να στολίσουν τα δικά τους πού να τους πούμε να έρθουν και σε μας!χαχαχα!!
    Να περνάτε πάντα έτσι όμορφα...με υγεία και με το καλό οι γιορτές!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλές γιορτές να έχουμε όλοι! Η αλήθεια ειναι οι αν εξαιρέσεις το άνοιγμα του δέντρου φέτος ηταν το πιο ξεκούραστο στόλισμα για μένα, όλα τα έβαλαν τα πιτσιρίκια ;)

      Διαγραφή
  2. τι ομορφη βραδια... Και του χρονου!! Το σερβίτσιο προικουλα το αγαπησα.. το ξερες!! Επίσης η φωτογραφια της Λένας σκεπασμένης με την χριστουγεννιάτικη κάλτσα((;;) .. ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!! πολλα φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε το σερβίτσιο έρωτας!!! Να δεις και κάτι ωραίες πιατέλες που έχει έχει:) Κι εγω την εικόνα της Λένας το βράδυ τη λάτρεψα!!!! Καλημέρα Ελπιδακι :)

      Διαγραφή
  3. Βγαίνει ζεστασιά μέσα από αυτή σου την ανάρτηση! Μπράβο σας υπέροχη οικογένεια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηταν πράγματι μια πολύ ζέστη βραδιά και περάσαμε πολύ όμορφα :)

      Διαγραφή
  4. Και του χρόνου να είστε γεροί! Πολύ όμορφα τα οργάνωσες...και συμφωνώ μαζί σου! Το πιο σημαντικό είναι όχι ένα τέλειο οργανωμένο πάρτι, αλλά ένα πάρτι μέσα από την καρδιά σου, που με την φιλοξενία σου ζεσταίνεις και τις καρδιές των άλλων!
    Δυστυχώς όμως στις μέρες μας τα καλέσματα σπανίζουν!Με κάλυψες απόλυτα! τα παιδιά πρέπει να βλέπουν το σπίτι ανοιχτό!!! Η φωτογραφία της μικρής Λένας μου πήρε το μυαλό! Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι πολύ αυτής της λογικής, αν περιμένω ποτε θα ειναι το σπίτι άψογο κλπ κλπ δε θα έχουμε ποτε κόσμο. Μεγάλωσα σε σπίτι ορθάνοιχτο, θέλω και τα παιδιά να μάθουν το ίδιο!!!!

      Διαγραφή
  5. Πράγματι είναι όμορφη εικόνα για τα παιδιά το σπίτι να είναι "ανοιχτό" και γεμάτο φίλους.. και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι υπεροχή ιδέα!!! Σίγουρα περάσατε σούπερ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι πραγματικά όσο και να φαίνεται δύσκολο, υπέροχη ιδέα παιδιά & μεγάλοι να γίνονται μαζί μια μεγάλη παρέα και να στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εύχομαι και του χρόνου να είστε καλά να το ξανακάνετε. Ερχομαι από το λινκ πάρτυ της Μάχης ...

    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες λοιπόν :) Μωρέ μόνοι μας τα κάνουμε δύσκολα νομίζω και προσπαθώ να το καταπολεμήσω όσο μπορώ! Καλές γιορτές!!!

      Διαγραφή
  8. Νομίζω ότι όλα τα παιδάκια θα έμειναν κατενθουσιασμένα! Το ότι έχεις και χριστουγεννιάτικο σερβίτσιο με τρελαίνει! θέλω και εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι πέρασαν σούπερ, το συζητούσαν και τη Δευτέρα μου είπε η Λενα! Παιδί μου προικουλα το σερβίτσιο, η μανούλα πολύ σωστά σκεπτόμενη αντί να μου πάρει ένα απλό μου το πήρε Χριστουγεννιάτικο!!!!

      Διαγραφή
  9. Αχ, είστε φοβεροί! Τι ωραία ιδέα και σίγουρα τα παιδιά το χάρηκαν πολύ! Και του χρόνου Μαριαλένα μου!
    Αθηνά
    Craftaholic.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ χαμός έγινε!!! Και τώρα ετοιμαζόμαστε για το craft party του Σαββάτου :) :)

      Διαγραφή