Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Busy Bags για καλό σκοπό - Ομαδική δράση μαμάδων bloggers

Θέλω να ελπίζω ότι το karkinaki.gr το ξέρετε όλοι. Σας τα έχει γράψει - πει άλλωστε εξαιρετικά και η αγαπημένη μου συννεφούλα Μαμά Μαμαδοπούλου εδώ. Αν ακόμη όχι, μπείτε στον κόπο να το δείτε. Αντιγράφω ένα μικρό κομμάτι από την κεντρική σελίδα: 


Το karkinaki.gr, δημιουργήθηκε με σκοπό να καλύψει το τεράστιο ενημερωτικό κενό που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα αναφορικά με τον παιδικό καρκίνο. Αν και φτιάχτηκε με προσωπικό μεράκι και ενδιαφέρον, καθώς έχουμε προσωπικά βιώματα στη συγκεκριμένη ασθένεια, σκοπός μας είναι να εξελιχθεί στην κύρια «πύλη» που θα καλύπτει όποιον ενδιαφέρεται να μάθει τα πάντα για τον παιδικό καρκίνο.

Η Μένια, είναι μια από τις μαμάδες πίσω από το karkinaki.gr και ξέρει καλά πόσο ανάγκη έχουν τα παιδάκια που νοσηλεύονται από παιχνίδι αλλά και δημιουργική απασχόληση. Είχε λοιπόν την ιδέα όσες από εμάς τις μαμάδες - bloggers θέλουμε να ετοιμάσουμε μερικές busy bags με σκοπό να τις πάει στα παιδάκια που αντί για παραλία και παγωτό στην πλατεία, θα περάσουν το καλοκαίρι τους στους διαδρόμους και τα κρεβάτια του νοσοκομείου. Ευτυχώς το πήρα χαμπάρι μια εβδομάδα πριν φύγουμε για τις διακοπές μας και δήλωσα συμμετοχή με δύο busy bags. 

Οι κανόνες ήταν απλοί: Οι busy bags (ελληνιστί τσάντες δραστηριοτήτων - τσαντάκια για να κρατάμε τα μικρά μας απασχολημένα) να έχουν από τρία παιχνίδια - δραστηριότητες η κάθε μια και να σταλούν εγκαίρως ώστε να πάνε στην ώρα τους στο νοσοκομείο. Για τις δικές μου και μια και ο χρόνος μου ήταν περιορισμένος, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω: 

1. Μια καλοκαιρινή εικόνα που της λείπουν κάποια κομμάτια (τα βάζεις σε ξεχωριστό σακουλάκι) και πρέπει να συμπληρωθεί: 

Το βρήκα στο: Itsy Bitsy Fun // www.itsybitsyfun.com
2. Χρωμοσελίδες Disney για αγόρι αλλά και για κορίτσι που τύπωσα σε χαρτονάκι: 

Τα βρήκα εδώ: http://www.crayola.com/free-coloring-pages/
3. "Σπιτικές κηρομπογιές - ψαράκια". Είχα φυλάξει από πέρσι την ανάρτηση της Άσπας και έψαχνα την κατάλληλη ευκαιρία για να το δοκιμάσω. Έγιναν σούπερ όπως θα δείτε. Ένα επιπλέον tip στο κατά τα άλλα κατατοπιστικότατο ποστ της Άσπας και σε περίπτωση που σας σπάσουν οι ουρές από τα ψαράκια (όπως συνέβη στα μισά δικά μου): ζεσταίνετε με ένα κερί ή αναπτήρα τη μια σπασμένη άκρη ίσα να λιώσει λίγο και κολλάτε την άλλη. Πιέζετε για λίγο και μετά ζεσταίνετε πάνω στην ένωση για να μη φαίνεται και.... σαν καινούριο το ψαράκι:


Το μόνο που έμενε για να ταχυδρομήσω τις busy bags μου ήταν να γράψω τις "οδηγίες" και να τα βάλω στις σακούλες:


Η Μένια μου είπε ότι τις έλαβε κιόλας. Δυστυχώς είμαστε ήδη στο νησί οπότε στο μοίρασμα δε θα μπορέσω να πάω, δεν έχει όμως ιδιαίτερη σημασία. Ελπίζω δυο φατσούλες να χαμογελάσουν και να περάσουν ξέγνοιαστα λίγη ώρα με τα τσαντάκια της μαμάς Πολυάννας.  

Επιπλέον μου αρέσει πολύ η ιδέα ότι όλες εμείς οι μαμάδες bloggers, που ανταλλάσουμε καλημέρες, ιδέες, σκέψεις, πίνουμε αν και από απόσταση παρέα τον καφέ μας, συντονιστήκαμε για να κάνουμε αυτό που σα μαμάδες ξέρουμε καλά: να δώσουμε χαρά σε παιδάκια, να τα "χαϊδέψουμε", να τους θυμίσουμε ότι τα παιδιά πρέπει να παίζουν με χρώματα και με σχήματα κι ότι δεν είναι όλη τους η ζωή μηχανήματα, σωληνάκια και δείκτες όσο κι αν από αυτά εξαρτάται για λίγο καιρό. Όπως πολύ σωστά έγραψε χθες εδώ ο μπαμπάς της Νεφέλης: Δεν ξέρω που θα βρισκόμαστε σε 365 μέρες από σήμερα. Αλλά κάτι μου λέει ότι η Νεφέλη θα έχει κανονίσει κάτι σούπερ για τότε...

Busy Bags για το Ογκολογικό Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη "ΕΛΠΙΔΑ" και συγκεκριμένα για την κλινική του ΚΕΘ (Κέντρο Ειδικών Θεραπειών) έφτιαξαν επίσης οι (η λίστα θα ενημερώνεται μέχρι την ολοκλήρωση της δράσης):

Happy Mum Angie

3 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφα, αυτό με τις κηρομπογιές κι εγώ το έχω φυλάξει και περιμένω πότε θα έρθει η ώρα μας για ζωγραφική να το δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ ωραίες τις έφτιαξες τις τσαντούλες σου. Είναι και ουδέτερα τα παιχνίδια, είτε για αγόρι είτε για κορίτσι. Τυχερά τα παιδάκια που θα τις πάρουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφα και εκπαιδευτικά τα δωράκια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή