Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Μπουγέλο - πάρτυ γενεθλίων


Φέτος είχαμε την τύχη οι διακοπές μας να ξεκινήσουν στις 2/7 και έκτοτε είμαστε στο νησί. Αυτό σημαίνει ότι τα φετινά γενέθλια των παιδιών μας βρήκαν εδώ, άρα και το φετινό party προγραμματίστηκε για εδώ με λίγους κι εκλεκτούς. Η επιλογή του θέματος ήταν πανεύκολη και ήταν τι άλλο; Μπουγέλο party!!! Και για να το κάνουμε ακόμη καλύτερο αποφασίσαμε το party να γίνει στην κοντινή μας παραλία της Συκαμιάς. Και οι ετοιμασίες άρχισαν!
 

Προσκλήσεις: Αφού οι προσκλήσεις που χρειαστήκαμε ήταν μόλις πέντε, αποφασίσαμε να τις κάνουμε χειροποίητες και η Λένα ανέλαβε το μεγαλύτερο κομμάτι τους:
 

1. Ξεχωριστή ζωγραφιά - εξώφυλλο για την κάθε πρόσκληση με τα ονόματα (ή τις ιδιότητες) των καλεσμένων
2. Ίδιο εσωτερικό για όλες
3. Οδηγίες με δρομολόγια πλοίων κλπ. γραμμένες από μένα
4. Φάκελοι και ταχυδρόμηση


Και αφού είχαμε συμπληρώσει τη λίστα των καλεσμένων και είχαμε ρυθμίσει το πώς θα χωρέσουμε στο σπίτι (και στο παραδίπλα σπίτι των καλών μας γειτόνων και φίλων) 10 ενήλικες, 7 πιτσιρίκια από 2 έως 5 ετών και 2 βρέφη 3,5 και 4 μηνών, προχωρήσαμε στα υπόλοιπα.

Δωράκια για τους μικρούς και μεγάλους καλεσμένους: Σε ένα μπουγέλο - πάρτυ τι άλλο θα μπορούσε να είναι, παρά νεροπίστολα σε όλες τις διαστάσεις από πολύ πολύ μικρά μέχρι πολύ πολύ μεγάλα:

Εκτός όμως από το μπουγέλο, το οποίο μας χάλασε λίγο το αεράκι (την άλλη μέρα βέβαια το πρωί του δώσαμε και κατάλαβε) είχαμε κι άλλη διασκέδαση.

Photobooth: Κάνοντας μια βόλτα στο Pinterest σε boards για πάρτυ στη θάλασσα και φυσικά ψάχνοντας για κάτι σχετικό με γοργόνες είχα αποφασίσει ότι το photobooth μας θα είναι γοργονίσιο. Είχα δε την τύχη μπαίνοντας στο σπίτι στο νησί και συμμαζεύοντάς το, να βρω την ιδανική κούτα για να το φτιάξουμε:


Photoprops: Τα έβλεπα πολύ καιρό και σκέφτηκα ότι φέτος που το party ουσιαστικά έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο, σε εντελώς χαλαρό στυλ στην παραλία ήταν η ιδανική περίπτωση για να τολμήσω να τα εμφανίσω και είχα δίκιο. Χρησιμοποίησα το δωρεάν εκτυπώσιμο με θέμα καλοκαίρι - θάλασσα που βρήκα εδώ και ομολογώ ότι το καταδιασκεδάσαμε μικροί αλλά και μεγάλοι:


Πινιάτα: Εδώ επιστρατεύσαμε την ταλαντούχα θεία Ράνια η οποία μεγαλούργησε και φέτος με μια πινιάτα - ενυδρείο από φελιζόλ γεμάτη μπαλόνια, νερόμπομπες και μπουγελόφατσες:
 
 


Φαγητό: Το μενού ήταν απολύτως κρεατοφαγικό μιας και ψήσαμε καλαμάκια, παντσέτες και παϊδάκια τα οποία όλοι απολαύσαμε με το χέρι συνοδεία ψωμιού. Το ψήσιμο (αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του κουβαλήματος από το σπίτι στην παραλία) ανέλαβε ο σούπερ μπαμπάς μου με βοηθό - σερβιτόρα τη Λένα:
 
 
Τούρτα: Φυσικά φέτος δε θα μπορούσαμε να φτιάξουμε τίποτε άλλο παρά μια τούρτα παραλία. Νομίζω ότι η ιδέα να χρησιμοποιήσουμε κουφέτα βότσαλα έδωσε πολύ ωραία την αίσθηση της παραλίας όπως και το χρωματισμένο ζελέ την αίσθηση της θάλασσας. Αυτό όμως που πραγματικά την έκανε πολύ ιδιαίτερη και χρωματιστή ήταν τα καλουπάκια άμμου, που χρησιμοποιήσαμε τα οποία ήταν μέσα γεμάτα με τούρτα και από αυτά σερβιρίστηκαν όλοι οι μικροί μας καλεσμένοι:
 
   
Την ώρα που έσβησαν τα κεράκια τους η Λένα κι ο Προκόπης (με λίγη βοήθεια από το μικρό τους αδελφό) η Πανσέληνος του Ιουλίου ήταν στο πιο ψηλό σημείο της πάνω από τα κεφάλια μας και φώτιζε όλη την παραλία. 
 
 
Ήταν ένα τριήμερο γενεθλίων, με αποκορύφωση το party αλλά και το μπουγέλο της επόμενης μέρας που είμαι σίγουρη θα θυμόμαστε όλοι μας για πολύ καιρό. Μερικές φορές τελικά δεν είναι το party υπερπαραγωγή με δεκάδες παιδάκια αυτό που χρειάζονται, αλλά ένα μικρό party με αγαπημένους ανθρώπους, που μικροί μεγάλοι είναι μια χαρούμενη παρέα και όλα έχουν γίνει με μεράκι και αγάπη. Ένα party που αργά το βράδυ κι αφού έχουν παίξει, τρέξει και φάει, κυνηγιούνται γελαστά στο φεγγαρόφωτο και στο τέλος τα παίρνει ο ύπνος στο αυτοκίνητο στην πεντάλεπτη επιστροφή στο σπίτι χαμογελώντας...
 
 
 
   

 

11 σχόλια:

  1. αυτή η γαμοδημιουργικότητά σου.. που βρίσκεις χρόνο και τα κάνεις ήθελα να ξέρα!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όλα τέλεια! να τον (τους) χαίρεσθε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαι απίθανη Μαριλού! Όλοι είστε απίθανοι στην οικογένεια! Να τους χαίρεσαι, να σε χαίρονται και να μας δαγκώσεις (απαλά, ε;) τον Μπούμπη. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλειο!! Να τα χαίρεσαι τα παιδάκια σου! Να περνάτε πάντα τοοοοόσο όμορφα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τελεια όλα!! Να τα χαίρεσαι και να τα καμαρωνεις τα αστερια σου !! Πολύχρονα και τυχερά και πάντα λαμπερά!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία όλα! Πάντα στα πάρτυ σας είστε υπερπαραγωγή άλλωστε! Να τους χαίρεσαι και καλή συνέχεια στις διακοπές σας! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου κ να τα περνάτε κάθε χρόνο έτσι τέλεια! Πολύ όμορφα όλα όσα είδα από τις φωτός κ τις περιγραφές! Να τα εκατό στήσουν με υγεία κ άπειρα χαμόγελα ευτυχίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόσο όμορφα!! Πολλά πολλά μπράβο- αγαπώ γενέθλια και τα οργάνωσες ολα υπεροχα! Θα τους μείνουν σίγουρα αξέχαστα!! Να σου ζήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καταπληκτικό το πάρτυ και οι ιδέες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εκπληκτικό πάρτυ! Οι ιδέες όλες όλες μία και μία! Αυτό με την πινιάτα από φελιζόλ πολύ μου άρεσε! Πόσο μεγάλωσε ο μπεμπούλης σας!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή