Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018

Πρωτοχρονιές, αφετηρίες, συνέχειες....


Ούτε απολογισμοί, ούτε λίστες, ούτε New Year's resolutions... Τίποτα; Τίποτα! Φέτος οι γιορτινές μέρες μας κύλησαν όμορφα, ήρεμα, οικογενειακά. Τίποτα σπουδαίο και φανταχτερό, κι όμως όλα τα σπουδαία του κόσμου μαζεμένα...


Πρωτοχρονιά του 1998. 00:30, μόλις έχει αλλάξει ο χρόνος κι ο σούπερ μπαμπάς μου με έχει ήδη πάει από το Θησείο στην Ηλιούπολη και περιμένουμε με το Βασίλη τον κουμπάρο με το καινούριο του αυτοκίνητο να πάμε στη Μποέμισσα που έχουν μαζευτεί και οι υπόλοιποι της παρέας. Χρονών 16, λαμπερό καινούριο φουστάνι, μαλλί κομμωτηρίου, αέρα και διάθεση ο κόσμος μας ανήκει....

Πρωτοχρονιά του 2018. 00:30, μόλις έχει αλλάξει ο χρόνος και οι σούπερ γονείς μου, κρατάνε τα παιδιά και μας χαιρετάνε. Την ώρα που περνάμε από την πλατεία, στέλνω μήνυμα στον κουμπάρο: "20 χρόνια πριν, τέτοια ώρα έμπαινα στο Niva. Να σας χαίρομαι!" Πάμε με τον καλό μου χωρίς πρόγραμμα, οι δυό μας. Χρονών 36, φουστάνι σχεδόν καινούριο, μαλλί σπιτιού, αέρα και διάθεση ο κόσμος ακόμη μας ανήκει...  "Πάμε Σταυρό του Νότου;" του λέω "έχει ένα live που θα σ' αρέσει κι εσένα νομίζω" , χωρίς να ελπίζω σε πολλά μιας και ήμαστε λίγο κουρασμένοι. "Φύγαμε!" μου λέει και κάπως έτσι... 16 ξανά! 

Η πρώτη μέρα του χρόνου ξεκίνησε με καφέ (απ' τα χεράκια του εννοείται), καναπέ και βιβλίο κουκουλωμένη στο Χριστουγεννιάτικο πάπλωμά μου. Περνόντας η ώρα, γέμισε το σπίτι μας με παιδικές φωνές, αγαπημένους, μυρωδιές, τηλεφωνήματα απ' τους κολλητούς που είναι μακρυά (άχ ρε κουμπαρούλη)... Κι όταν το βράδυ πέσαμε για ύπνο, ήμουν βέβαιη πια ότι έτσι ξεκινάνε οι καλές χρονιές, οι γεμάτες!  Λίγο πριν τελειώσουν οι δικές μου διακοπές, είχα υποσχεθεί στα παιδιά παγοδρόμιο.
Το τόλμησα κι εγώ! 

Καλή χρονιά! Ας είναι αυτή η χρονιά που θα αφήσει ο καθένας μας πίσω τους φόβους του ή καλύτερα που θα τους αγκαλιάσει και θα τους μετατρέψει σε ενέργεια και ώθηση. Κι ας γλυστρίσει αυτή η χρονιά, όμορφα σαν παγοπέδιλο σε φρέσκο χιόνι... Κι ας πέσουμε, θα ξανασηκωθούμε. Υγεία, αγάπη, χαμόγελα και όλα θα είναι σα μια βόλτα! 4 σχόλια: