Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Valentine's: ευκαιρία για γιορτή!

Γειά σας γειά σας! Άμα παιδί μου το έχεις το party animal και το ψώνιο της διοργάνωσης μέσα σου, κάθε μέρα είναι ευκαιρία για γιορτή. Οπότε καταλαβαίνετε ότι ολόκληρος Βαλεντίνος, δε μπορούσε να περάσει απαρατήρητος στο Πολυαννόσπιτο. Για την ακρίβεια το story έχει ως εξής: Πρωτοχρονιά, βρεθήκαμε οι δυό μας με τον καλό μου για γάμο φίλων αγαπημένων στη Λάρισα και θυμήθηκα τι ωραία που περνάμε μόνο οι δυό μας και πώς είναι να τρως και να πίνεις το ποτό σου χωρίς να κυνηγάς πιτσιρίκια. Ο καθένας μόνος του βγαίνουμε, αλλά οι δυό μας παρέα είχε καιρό να μας τύχει οπότε... μου μπήκε η ιδέα! Θα κάναμε Valentine's dinner και μάλιστα με κουνιαδάκια και κουμπαράκια της ιδίας φάσης ώστε και τα 4 ζευγάρια να θυμόμαστε την Π.Π. (προ παιδιών) εποχή. Καθώς καταλαβαίνετε έπρεπε να κλειστούν οι γιαγιάδες εγκαίρως, έκανα προφορικά τις σχετικές ανακοινώσεις και φυσικά 1 μήνα πριν έστειλα και την πρόσκληση

Είχα αρχίσει να σκέφτομαι μενού, εκτυπώσιμα, διακόσμηση κλπ. και τότε τσουπ! στην ομάδα μας στο πάτσγουορκ έπεσε η ιδέα να κάνουμε κάτι με θέμα βαλεντινιάτικο! Άδραξα λοιπόν την ευκαιρία να μπω στο team που θα έφτιαχνε κάτι κι έτσι να'σου το ράνερ έτοιμο ένα μήνα πριν. Αν θέλετε μπορείτε να δείτε και όλες τις πολύ ωραίες δημιουργίες της ομάδας εδώ στο υπέροχο βιντεάκι που έφτιαξε με πολλή αγάπη η Κατερινούλα μας. Να σας πω δε σε αυτό το σημείο, ότι αυτός ο πυρετός που με έπιασε ένα μήνα πριν και το τέλειωσα ήταν σωτήριος καθώς τελικά μια μέρα πριν, την ίδια μέρα του δείπνου ως τις 16:00 αλλά και τις δύο επόμενες ημέρες δούλευα εκτάκτως κι έτσι τελικά όλα τα υπόλοιπα έγιναν σε 3 ώρες (χωρίς καμία υπερβολή). Άρα σε αυτή την ανάρτηση σας έχω και πανεύκολο αλλά εντυπωσιακό δείπνο για 8 σε 3 ωρίτσες! Ας τα πάρουμε ανά κατηγορία λοιπόν.


Διακόσμηση - Δωράκια καλεσμένων: Το βασικό κομμάτι της διακόσμησης ήταν το ράνερ που έφτιαξα με τα χεράκια και τη ραπτομηχανούλα μου. Είχα σκεφτεί δε με ασορτί υφάσματα να φτιάξω και 8 σουβέρ, τα οποία θα ήταν και το δώρο του κάθε καλεσμένου. Έλα μου όμως που δεν τα έκανα ένα μήνα πριν και μετά προέκυψε η δουλειά και ξεχάστηκαν. Οπότε προς στιγμήν πάγωσε η ιδέα του δώρου. Μετά η αγαπημένη Σοφία έγραψε αυτό το καταπληκτικό post κι έτσι αποφάσισα να τυπώσω τις funny valentine cards και να δώσω 2 σε κάθε ζευγάρι ώστε την επόμενη (μιας και το δείπνο ήταν παραμονή του Αγίου) ακόμη κι αν δεν είχαν φροντίσει για δωράκι να έχουν κάτι να ανταλλάξουν! Επιπλέον όταν πήγα στο ανθοπωλείο να πάρω λίγα λουλούδια για το τραπέζι μου ήρθε η ιδέα: πήρα 3 γλαστράκια κυκλάμινα στα χρώματα του ράνερ και φεύγοντας έδωσα ένα σε κάθε ζευγάρι. Οπότε: και διακόσμηση και δωράκι 2 σε 1. Έβγαλα και το καλό σερβίτσιο, προικούλα του καλού μου και.... τατάν!



Μενού: Στο γάμο που σας έλεγα στην αρχή, είχαμε φάει μια καταπληκτική μακαρονάδα με γαρίδες και μπισκ αστακού. Όταν ρώτησα το Β. τι να φτιάξω μου είπε μια τέτοια μακαρονάδα ή μια περίπου τέτοια μακαρονάδα. Αφού λοιπόν προσάρμοσα το μενού στο budget μας, έφτιαξα τα εξής πολύ γρήγορα (συγκεκριμένα μεταξύ 18:00 και 20:30 το απόγευμα):


Ανάμεικτη σαλάτα δική μου. Στη σαλάτα δε, έκανα και μια τσαχπινιά: έκοψα τα αγγούρια και τα ραπανάκια με κουπ πατ καρδούλα (να' ναι καλά το pinterest) κι έτσι βάλαμε λίγες καρδούλες ακόμη στη βραδιά μας! Για το γλυκό, παρήγγειλα στη Ν. να φτιάξει το θεϊκό cheesecake της και για το κρασί μας εμπιστεύτηκα τον κουμπάρο Α. που με δικαίωσε με τις επιλογές του!!!


Διασκέδαση: Χαζεύοντας στο pinterest και σε διάφορα ξένα blogs όταν οργανωνόμουν είχα βρει απίστευτες Αμερικανιές που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Παρόλα αυτά αποφάσισα να το "εξελληνίσω" λίγο το πρόγραμμα κι έτσι ζήτησα σε όλους να φέρουν το άλμπουμ του γάμου τους για να τα δούμε και να θυμηθούμε ιστορίες, ξήλωσα μια παλιά κορνίζα για να την κάνουμε photobooth (επίτηδες σχετικά μικρή για να στριμωχτούμε να χωρέσουμε) και για μετά το γλυκό είχα σχεδιάσει (μετά από πολύ debate με το Β. μιας κι εγώ ήθελα το Notebook ή το PS I love you) προβολή του Love Actually! Τα δύο πρώτα πλάνα μου πήγαν εξαιρετικά!!! Κάτι το κρασί, κάτι τα άλμπουμ, κάτι λόγω της ημέρας, πιάσαμε μια φοβερή κουβέντα για το πώς γνωρίστηκε το κάθε ζευγάρι κλπ κλπ. που να σας τα λέω!!! Μαγικά!!!! Όπως επίσης πολύ το διασκεδάσαμε και με το photo booth μας. Όσο για το τρίτο μέρος της διασκέδασης, την προβολή της ταινίας δηλαδή, αναβλήθηκε μιας που το ένα έφερε το άλλο και βρεθήκαμε 12 η ώρα στο ΚΥΤΤΑΡΟ για live Μπίγαλη - Πωλίνα - Χαριτοδιπλωμένου κλείνοντας έτσι τη βραδιά μας χορεύοντας και γελώντας αγκαλιασμένοι! Mission Valentine accomplished!


Και να σας πω ένα μυστικό; Το ξέρω ότι δεν ήταν ανάγκη να είναι του Αγίου Βαλεντίνου για να βρεθούμε και για να ετοιμάσω μια όμορφη βραδιά για εμάς και τους φίλους μας. Παρόλα αυτά, το ότι ήταν του Βαλεντίνου, αποτέλεσε μια ωραία αφορμή, ένα επιχείρημα παραπάνω για όλο αυτό! Παρόλα αυτά, μπορεί και θα ξαναγίνει και χωρίς το Βαλεντίνο. Οκ, ίσως χωρίς τα αγγούρια- καρδούλες και το photobooth αλλά και πάλι, πού ξέρεις;;;; Το θέμα είναι να βρίσκουμε (όλοι μας) αφορμές για να βρισκόμαστε με φίλους, για να θυμόμαστε ωραίες στιγμές αλλά και να δημιουργούμε και καινούριες! 









14 σχόλια:

  1. Μαριαλένα μου τι όμορφα που τα ετοίμασες όλα!!! Μπράβο!!! Και σε 3 ωρίτσες μόνο ε??? Αυτό να τρως αμέριμνος χωρίς να κυνηγάς πιτσιρίκαι πολύ μου άρεσε!!! Μάλλον θα ακολουθήσω τα βήματά σου λίαν συντόμως! Εύχομαι να έχετε πολλές πολλές τέτοιες όμορφες στιγμές!!!Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω και το καλύτερο? Επειδή την άλλη μέρα δούλευα, ΟΛΗ τη λάντζα την έκανε ο καλός μου!!!! Χαχχαχαχχχαα

      Διαγραφή
  2. Ο Βαλεντίνος ήταν απλά η αφορμή!
    Οι αιτίες είναι εκεί κ μας προκαλούν!
    Τα φιλια μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφα τα έκανες όλα! Και του χρόνου να περάσετε ακόμα πιο όμορφα! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κατερίνα μου!!! Του χρόνου με πινιάτα καρδιά by Anthomeli. Φέτος το σκέφτηκα αργά :) :) :)

      Διαγραφή
  5. Εξαιρετική οργάνωση, λάτρεψα το photobooth και την ιδέα σου με το άλμπουμ! Είναι ωραίο να έχεις φιλαράκια στην ίδια φάση με εσένα για να μπορείς να τα κάνεις αυτά! (εμείς δυστυχώς όχι, τουλάχιστον να εχουν ταιριάξει όλοι με όλους). Παρότι δεν αγαπώ τον Άγιο Βαλεντίνο, μου άρεσε πολύ η ιδέα σου! Φιλιά πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι Γιάννα σ' αυτό έχεις δίκιο, είμαστε πολύ τυχεροί που η συγκεκριμένη σύνθεση μας βγήκε σούπερ!! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφα όλα! Κυρίως η "χωρίς πιτσιρίκια" ιδέα! Οργανώνουμε συναντήσεις με φίλους και πάρτι για τα παιδιά μας και ξεχνάμε να κάνουμε το ίδιο για μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ναι! Μονίμως οργανώνουμε πράγματα που χαιρόμαστε με τα πιτσιρίκια, είπα να κάνουμε κάτι και για "ενηλίκους" βρε αδερφέ! Καλώς ήρθες στο blogοσπιτάκι μου!

      Διαγραφή
  8. Ελπίζω σύντομα να καταφέρω να συναντηθώ και εγώ μόνη με το σύζυγο!!!Υπέροχα όλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου το εύχομαι πραγματικά. Το ξεχνάμε αλλά θέλουμε το χώρο και το χρόνο μας κι εμείς :)

      Διαγραφή