Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Χειροτέχνικα 2015 - Η εμπειρία μας

Τη σχέση μας με τη Χειροτέχνικα οικογενειακώς, είτε την ξέρετε είτε τη μαντεύετε από τις αναρτήσεις μας στο facebook. Τα τελευταία δύο χρόνια δε, έγινε εντελώς προσωπική μιας και η γνωριμία με τα κορίτσια του ftiaxto.gr, την Ελίνα και τη Βάλια εξελίχθηκε σε αγάπη μεγάλη. Επιπλέον φέτος, η Χειροτέχνικα φιλοξένησε και τις πρώτες επίσημες παρουσιάσεις του βιβλίου της Μάν(ι)ας οπότε καταλαβαίνετε ότι ήταν ΤΟ γεγονός του τελευταίου διμήνου, αφού μέχρι και στη Θεσσαλονίκη έφτασε η χάρη μας μάνας, κόρης και εγγονής!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή! Όταν λίγες μέρες πριν τη Χειροτέχνικα της Αθήνας, τα κορίτσια με ρώτησαν αν μπορούσα να βοηθήσω τις μέρες της έκθεσης εννοείται πως δέχτηκα με χαρά. Κι έτσι βρέθηκα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου με καταρρακτώδη βροχή στις 22/10 για την προετοιμασία αλλά και στις 23,24 και 25 για την καθεαυτό έκθεση που είχε σούπερ επιτυχία! Αναλυτικά τον απολογισμό για την Αθήνα μπορείτε να τον δείτε εδώ. Εγώ απλά θα σας μεταφέρω τη δική μας εμπειρία, ξεκινώντας φυσικά από την παρουσίαση που έγινε την πρώτη μέρα (αυτή με την περισσότερη βροχή) και που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας σε προσέλευση! Υποκειμενικά να πω ότι ήμουν κατασυγκινημένη γιατί ήξερα από πρώτο χέρι όλη την κούραση, τη λαχτάρα και την αγωνία της Μάν(ι)ας για το βιβλίο!


Σε κλίμα ενθουσιασμού, συγκίνησης και απόλυτης επιτυχίας λοιπόν, έκλεισε η πρώτη μέρα. Την επόμενη, δε χόρταινα να βλέπω τον κόσμο που πηγαινοερχόταν ενθουσιασμένος στην έκθεση! Το Craft room δεν άδειασε λεπτό και ο χώρος των παρουσιάσεων ήταν συνέχεια γεμάτος. Ούτε που κατάλαβα πως πέρασε η μέρα! Και φτάσαμε πια στην Κυριακή, όπου είχα υποσχεθεί και στη Λένα ότι θα έρθει μαζί μας και θα κάνει χειροτεχνίες στο Krafty Kid's corner μια νέα γωνιά της Χειροτέχνικα μόνο για τα πιτσιρίκια που ελπίζω πως ήρθε για να μείνει!!!  Η Μάν(ι)α επίσης είχε να κάνει ένα workshop οπότε ξεκινήσαμε χαρωπές και οι τρεις πρωί πρωί με selfie στο photobooth στην είσοδο της έκθεσης. Εξίσου χαρωπές αν και κουρασμένες φύγαμε αργά το βράδυ, δίνοντας ραντεβού με όλους στη Θεσσαλονίκη. Εγώ είχα περάσει τέλεια, το workshop της Μάνιας πήγε εξαιρετικά και η Λένα ήταν νυσταγμένη δε, κατενθουσιασμένη δε με όσα είχε φτιάξει, γεμάτη μπογιές, κόλλες και ανείπωτη ευτυχία! 

Και έφτασε πια η ώρα της Θεσσαλονίκης! Τα του ταξιδίου μας θα σας τα πω άλλη φορά, σήμερα είναι η μέρα της Χειροτέχνικα. Εντάξει ό,τι και να σας πω είναι λίγο, ξεσαλώσαμε κυριολεκτικά! 3 μέρες σχεδόν πρώτες μπαίναμε και τελευταίες βγαίναμε!!!! Το δε craft room ήταν απέναντι από το krafty kid's οπότε μαμά και κόρη μπορέσαμε άνετα να χαρούμε δημιουργικές στιγμές. Είδαμε και φτιάξαμε ένα σωρό πράγματα!!!! Και πήραμε ιδέες ένα σωρό για το τι θα κάνουμε και μόνες μας σπίτι με πρώτα πρώτα τα στολίδια από πλαστικές χάντρες που μας έδειξαν η Βάλια και η Ελίνα. Αν θέλετε δείτε τα κι εσείς εδώ! Ενθουσιαστήκαμε επίσης με το ψηφιδωτό κολλιέ που φτιάξαμε με την Καλλιόπη και φυσικά με τις χιονόμπαλες που μας έμαθε η Άννα ή αλλιώς το πολυαγαπημένο ντουλαπάκι! Στα δε παιδικά workshops έγινε χαμός!!! Η μικρή μου crafter δε χόρταινε να μαθαίνει τεχνικές!!!

Η παρουσίαση κι εδώ πήγε εξαιρετικά, ήρθαν αγαπημένοι φίλοι και όχι μόνο και το workshop ήταν γεμάτο! Όλοι έφυγαν με καινούρια πορτοφολάκια που έραψαν μόνοι τους γεμάτοι καμάρι! Επίσης μεγάλη χαρά πήραμε που είδαμε φίλες που τόσο καιρό τα λέμε μόνο διαδικτυακά!!!! Είπαμε η Χειροτέχνικα ενώνει crafters και μη. Ευχαριστηθήκαμε και την έκθεση, κάναμε και τα ψώνια μας και γενικά δε βλέπουμε την ώρα για την επόμενη καθώς εννοείται ανανεώσαμε με όλους το ραντεβού μας!!! 

Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω πολύ και ιδιαιτέρως τη Βάλια και την Ελίνα για τη φιλοξενία στο craft room, τη Ρία που υπομονετικά έκανε τις εγγραφές στα workshops, τον Κώστα, την Τόνια, τη Βανέσσα και το Γιάννη για τη φιλοξενία στο γραφείο τους όταν τη χρειαστήκαμε αλλά και την υπομονή τους με τη μικρή "ουρά" (Λένα) που τους κυνηγούσε όπου τους έβρισκε!!! Πάντα τέτοια παιδιά, ευχαριστούμε πολύ και we love you κάργα που έλεγε κι ένας φίλος!!!! 





  


 

5 σχόλια:

  1. Ήταν φοβερή η έκθεση, πραγματικά είχα χαζέψει μέ όλα αυτά τα ωραία που μας μας παρουσιάσετε. Του χρόνου με το καλό θα πάρω μαζί και τον μικρό μου για το craft kid's room. Πολλά πολλά μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά η έκθεση ειναι η γιορτή της Χειροτεχνίας! Φέτος θα ξαναγίνει στην Αθήνα την Άνοιξη όποτε το νου σου και ραντεβού εκεί!!!

      Διαγραφή
    2. Τόσο σύντομα, τέλεια!Εννοείται ραντεβού εκεί!

      Διαγραφή
  2. αχ ποσο θα ηθελα να ημουν κι εγω εκει...Να τα λεγαμε κι απο κοντα.. Αλλα με το ποδι χτυπημενο δεν μπορεσα να ερθω φετος... :( Σιγουρα ηταν τελεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπιδακι θα το ευχαριστιοσουν πολύ κι εσύ και ο Νικολας! Κι εγω στεναχωρήθηκα που δεν καταφέραμε να τα πούμε αλλά το πόδι προέχει!!! Περαστικααααα:)

      Διαγραφή