Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Πάσχα 2015 στο Πολυαννόσπιτο

Αν και ο καιρός φέτος αρχικά μας τα χάλασε και Τετάρτη - Πέμπτη μας έκλεισε μέσα στο σπίτι (μέχρι χαλάζι έριχνε την Πέμπτη στη Τζιά) και κράτησε και το μπαμπά Βασίλη στην Αθήνα μέχρι Παρασκευή απόγευμα, παρόλα αυτά πιστοί στην εμμονή μας να βλέπουμε πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων, όλοι εμείς στο Πολυαννόσπιτο κάναμε ένα Πάσχα με τα όλα του: 

Βγάλαμε τα κουτιά μέσα από το ξύλινο σεκρετέρ (το ίδιο τόσα χρόνια, τόσο αγαπημένο και χαρακτηριστικό των διακοπών μας έπιπλο που ήρθε στη Τζιά από το παλιό εξοχικό του Ωρωπού) και στολίσαμε τις λαμπάδες μας, παλιές και καινούριες και τα προσεκτικά κρατημένα αυγά - υπερπαραγωγές στα οποία φέτος προσθέσαμε και τα πρώτα αυγά των παιδιών από τα σχολεία: 


Μοσχομυρίσαμε το σπίτι κουλούρια και τσουρέκια και βάψαμε όλοι και τα φετινά μας αυγά. Μας πέτυχαν πολύ (κυρίως φυσικά γιατί βάλαμε πολλή αγάπη όπως μου υπενθύμισαν τα παιδιά):


Ε, από Παρασκευή και μετά που έφτιαξε κι ο καιρός, του δώσαμε και κατάλαβε. Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν παιχνίδι στην αυλή, η Λένα με τη μαμά μου γίνανε χορταρούδες και η Λένα όλο καμάρι μου έλεγε ότι έμαθε να ξεχωρίζει και να μαζεύει αγκιναράκια, τα αγόρια με το μπαμπά μου το ρίξανε στα χωματουργικά και ο Προκόπης μέχρι και για μπάνιο στη θάλασσα ζήτησε να πάει: 


Με τις ετοιμασίες αλλά και με τη μέρα που περάσαμε ανήμερα το Πάσχα, ολοκληρώθηκε το εορταστικό κλίμα. Περάσαμε όλοι τόσο όμορφα και όπως όλοι φαντάζομαι φάγαμε τόσο πολύ! Είχαμε και καλό τέμπο πανάθεμά μας κι έτσι τρώγαμε αργά μεν σταθερά δε:


Φέτος δημιουργήσαμε και μια καινούρια οικογενειακή παράδοση, μιας και κάναμε το πρώτο μας Πασχαλινό κυνήγι αυγών! (Μπορείτε να δείτε περισσότερα στα σχετικά ποστ των αγαπημένων κοριτσιών του Ανθομέλι και της Άσπας). Η μαμά μου έφτιαξε από ένα πασχαλινό καλαθάκι για το καθένα τους κι εγώ έκρυψα τα αυγά και έδωσα τις κατάλληλες οδηγίες για να αρχίσει το κυνήγι. Είχαμε δύο κατηγορίες μια για τη Λένα, τον Προκόπη και τους λίγο μεγαλύτερους φίλους μας και μια μόνο για το Γιώργη γιατί φυσικά έπρεπε κι εκείνος να συμμετέχει:


Και το καλύτερο; Για μας τους γονείς (αλλά και για τα μεγάλα μας παιδιά) οι διακοπές συνεχίζονται μιας και μείνανε στο νησί με τους δικούς μου και για αυτή την εβδομάδα κι εμείς είμαστε εδώ μόνο με το Γιώργη :) :) :) Και ναι, πιστέψτε με αν η καθημερινότητά σου είναι τρία, ένα ίσον ΚΑΝΕΝΑ!!!!


11 σχόλια:

  1. Και του χρόνου κοριτσάρα! Να περνάτε πάντα όμορφα και να έχετε καλό τέμπο! :) Το ένα ίσον κανένα, είναι παρεξηγημένη έννοια και το καταλαβαίνεις όταν κάνεις το δεύτερο. Πόσο μάλλον το τρίτο! Χα! :D Πολλά φιλιά και κοίτα να απολαύσεις τέρμα γκάζι τη βδομάδα αυτή. Σμουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ σου λέω, χαμός :) Μέχρι και ραντεβού θα βγούμε σήμερα με τον καλό μου αφού ο αδερφός του προσφέρθηκε να φιλοξενήσει το Γιώργη για λίγες ώρες!!!! Φιλιά πολλά :)

      Διαγραφή
  2. Τι ωραία Μαριαλένα! Χόρτασα δραστηριότητες! Και ραντεβού;;; Τέλεια! Να περνάτε πάντα όμορφα κορίτσι!!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Βερούλα :) Ναι αυτές οι μέρες μοναξιάς (μόνο με το μωρό δηλαδή) στην Αθήνα ήταν εξτραδάκι καλό!

      Διαγραφή
  3. Ό,τι φτιάχνεται με αγάπη έχει εγγυημένη επιτυχία :)
    Μα τι όμορφα τα περάσατε!!! Χρόνια Πολλά Μαριαλένα μου και του χρόνου να είστε καλά. Απόλαυσε τις διακοπές στο νησί όσο μπορείς. Ρούφα αέρα, ρούφα θάλασσα, ρούφα άνοιξη. Η Αθήνα μπορεί να περιμένει. Και εμείς που επιστρέψαμε, τι καταλάβαμε;
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν πολύ όμορφα πράγματι :) Γύρισα Ασπασία μου αλλά... μόνο με το μωρό, οπότε κάνω διακοπές στην Αθήνα με αρκετή από γραφείο μέχρι Σάββατο που επιστρέφουν τα μεγάλα ταλιμπανάκια :P

      Διαγραφή
    2. Το "μείνανε" στο νησί το διάβασα "μείναμε" στο νησί :) Το "με τα παιδιά" το έφαγα τελείως. Χαχα. Ό,τι να' ναι. Και νόμισα που έμεινες με μωρό και αμόρε και τα παιδιά τα έστειλες πίσω στην Αθήνα. Χαχαχα. Μη δίνεις σημασία. Τώρα μόλις ήπια την πρώτη μου γουλιά καφέ :) Καλημέρα και πάλι :) Τότε απόλαυσε τις διακοπές στην πόλη μέχρι να επιστρέψουν τα μικρά.

      Διαγραφή
  4. * το "με τους δικούς μου" έφαγα.

    (άλλη φορά θα ξυπνάω πρώτα και μετά θα βολτάρω στην μπλογκογειτονιά. Χαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχομαι να περνάτε πάντα τόσο όμορφα! Πράγματι το παιχνίδι το κρυμμένων αυγών τείνει να γίνει νέο πασχαλινό έθιμο! Και του χρόνου!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή