Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Καλοκαίρι είναι....

Όταν το αγαπημένο ντουλαπάκι ανακοίνωσε το φετινό Καλοκαιρινό Μαραθώνιο Δημιουργικότητας, ενθουσιάστηκα! Η χρονιά φέτος κύλησε με καταιγιστικούς ρυθμούς και τα επίπεδα crafting μου είχαν πέσει σε τραγικά για την εποχή επίπεδα, οπότε το να μπω σ' αυτό το ξένοιαστο μελίσσι από crafters ήταν ό,τι καλύτερο. Φέτος δε, ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί με την Άννα και οι: Alley CraftIwanna be χαράΚουμπί Coffee & CraftsMindspinfabricaΠρόβατο με ΚασκόλRountes Fountes και Serial Crafter Family. Κάθε εβδομάδα ανήκει και σε διαφορετικό blog, που αποφασίζει την αποστολή και χαρίζει και ένα χειροποίητο δωράκι σε μια τυχερή συμμετοχή.  Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη δεύτερη εβδομάδα και η αποστολή που μας διάλεξε η iwanna be χαρά και ομολογώ ότι με ενθουσίασε αλλά και με δυσκόλεψε! Οι οδηγίες στο email ήταν ξεκάθαρες: 

Αφήστε το αγαπημένο σας καλοκαιρινό τραγούδι (αυτό ντε, αυτό που ήδη σιγοτραγουδάτε) να σας εμπνεύσει, τραγουδήστε το, χορέψτε το αν θέλετε και μετά φτιάξτε αυτό που σας έρχεται στο μυαλό! Αλλά, μαζί με την φωτογραφία της κατασκευής που θα ανεβάσετε στο facebook, θέλω να μας πείτε και ποιο είναι αυτό το τραγούδι που σας ενέπνευσε – αν θέλετε βάλτε και το link – για να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να εμπνευστούμε και οι υπόλοιποι, καλά; Τραγουδήστε και δημιουργήστε ελεύθερα – και κυρίως: ας περάσουμε όμορφα!

Κι άντε τώρα εγώ να περιοριστώ σε ένα τραγούδι. Ξεκίνησα λοιπόν να με τεστάρω να δω ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που μου έρχεται όταν ακούω στο μυαλό καλοκαίρι αλλά ... μάταια. Γιατί για μένα καλοκαίρι είναι: 

- Το "Λιωμένο Παγωτό" στην κατασκήνωση 
- Το "Καλοκαιράκι έχει η καρδιά μου" στο αυτοκίνητο 
- Το "Φωτιά μου" σιγοτραγουδισμένο πάνω στο καράβι για Κύθηρα, στο ξεκινήμα των διακοπών με τις κολλητές. Και πάλι τραγουδισμένο, τη μέρα που γεννήθηκε η Λένα, το πρώτο βράδυ που περάσαμε μαμά και κόρη στο μαιευτήριο. 
- Το "Κάτι να γυαλίζει" live και πάλι στην κατασκήνωση αγκαλιά με τον Β. 
- Ο "Αχιλλέας απ' το Κάιρο" και η "Πανσέληνος" με κιθάρα και πίτσα από το Porto στην παραλία στον Ωρωπό
- Το "Καλοκαίρι" του Σαββόπουλου
- Το "Άσχημη τηνε θέλω εγώ" στο πανηγύρι στον Ποταμό 
- "Οι ψυχές και οι αγάπες" live στους Βράχους και στο θέατρο Πέτρας 
- Τα "Θερινά τα σινεμά" από τη Μοσχολιού να παίζουν στο cd και με τη Μάνια να κάνουμε φασίνα στη Τζιά με τα παιδιά σε διάφορες φάσεις γύρω μας. 
- Το "Αν κοιμηθώ νωρίς" του Λουκιανού στο Λυκαβηττό
- Το "Φύσα αεράκι φύσα με" στο καράβι για Ρέθυμνο 
- Το "Πώς να τα καταφέρεις" στο δρόμο για Κυριακάτικο μπάνιο με την αυτοσχέδια οικογενειακή μας χορωδία στο αυτοκίνητο 
- Το " Σου μιλώ και κοκκινίζεις" αγκαλιά με τη Λένα στη συναυλία του Χαρούλη
- Η "Βιβή η Τιβί" και ο Γιώργης να την τραγουδάει με πάθος 
- Το "Νούκι Νούκι" της Λένας, που του αλλάζαμε τους στίχους και γινόταν χαμός το καλοκαίρι του 2010 στη Τζιά! 
- Το "Red red wine" που ήταν ο ήχος κλήσης που ποτέ δε χτύπησε εκείνο το καλοκαίρι στο κινητό της κολλητής μου.
- Η "Συννεφούλα" τα καλοκαίρια στον Ωρωπό 
- Η "Γκαρσόνα" ξανά στην κατασκήνωση - το πρώτο μου σόλο! 
- Το "Καπηλειό" live στο κάστρο της Σητείας
- Το "Καραβάκι" στη γιορτή λήξης του Δημοτικού 
- Το "Εγώ κι Εσύ μαζί" στο γάμο μου,  31 Αυγούστου κατακαλόκαιρο!
- Τα τραγούδια με φεγγάρια που έλεγα στον Προκόπη στην αιώρα στη Τζιά, την πανσέληνο του 2012 ("Φεγγάρι μου" και η "Αργυρώ" που μας έμεινε και για νανούρισμα χρόνια μετά)
- Το "Άσε τα ψέμματα και βγες απ' τον τεκέ" το καλοκαίρι του 1997 στη Μυρσίνη 
- Το "Παραμύθι με λυπημένο τέλος" και η Λένα να τραγουδάει δίπλα μου παρέα στο Μίλτο, στους Βράχους και πάλι!
- Η "Κική και η Κοκό" και το "Ζάππειο" από Κορώνη - Φίλανδρο να παίζει στο σκαραβαίο του παππού στη διαδρομή για Λαγονήσι
- Το "Πάρε πασά μου" στο αμάξι του κουμπάρου στις οικογενειακές διακοπές στη Λήμνο
- Το "Αχ βρε Ρίνα Κατερίνα" που είχε κολλήσει στο ραδιόφωνο το πρώτο καλοκαίρι μας με τη Λένα μωρό στη Τζιά 
- Αλλά και το "Girlz" των Markus & Martinus στην πρώτη της συναυλία στο Terra Vibe 

κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα... 

και κάπως έτσι μου μπήκε η ιδέα ότι αφού δεν μπορώ να περιοριστώ σε ένα τραγούδι, τότε η κατασκευή μου θα είναι διπλή και κατά ένα μέρος "ηλεκτρονική"! Άλλωστε οι οδηγίες έλεγαν να μοιραστούμε το τραγούδι με τους υπόλοιπους. Αποφάσισα λοιπόν, να φτιάξω μια playlist στο youtube με όνομα "Καλοκαίρι είναι...", όπως παλιά φτιάχναμε κασέτες και cd για τις εκδρομές και τις διακοπές και τσουπ! Έτοιμο το part I της αποστολής μου αυτή την εβδομάδα. Αν θέλετε να την ακούσετε κι εσείς μπορείτε εδώ

Όσο για την κατασκευή μου, σκέφτηκα αφού είναι τόσα πολλά και μου φτιάχνουν τόσο πολύ τη διάθεση, να τη βάλω να παίζει δυνατά και μαζί με τα παιδιά να κάνουμε ένα κολάζ καλοκαιρινό inspirational board! Συνήθως, φτιάχνουμε πράγματα με τα όσα μαζέψαμε στις διακοπές μας το Σεπτέμβρη και μας πιάνει νοσταλγία, γιατί να μην το κάνουμε ανάποδα λοιπόν φέτος; Ένα κολάζ γεμάτο καλοκαίρι να μας γεμίζει ενέργεια για τις διακοπές που (ευτυχώς) πλησιάζουν. Τελικά, το δεύτερο (και κυρίως κατασκευαστικό) μέρος της συμμετοχής μου για αυτή την εβδομάδα έμεινε μόνο στο μυαλό μου γιατί, κάτι τα πήγαινέλα που είχα να κάνω με τα παιδιά, κάτι το επισκεπτήριο της κατασκήνωσης, έφυγε η εβδομάδα και το ΣΚ και χαμπάρι δεν το πήρα. Παρόλα αυτά και μόνο που ξεσκόνισα το εδώ το μπλογκόσπιτο για να μοιραστώ τις μουσικές μου καλοκαιρινές καταβολές, νομίζω ότι πρέπει να μετρήσει η συμμετοχή μου! 

Άντε και καλό καλοκαίρι να έχουμε!!!! 
μ.  

2 σχόλια:

  1. Τι ωραία τραγούδια που μας θύμισες!
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας, η πίστωση μεταξύ ατόμων είναι μια οικονομική συναλλαγή που συνίσταται στο δανεισμό χρημάτων απευθείας από άτομα χωρίς την παρέμβαση τράπεζας. Τις περισσότερες φορές, γίνεται σε οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον. Αλλά πρόσφατα μπορείτε να δανειστείτε από έναν ξένο. Είμαι πρόθυμος να προσφέρω δάνεια σε οποιονδήποτε έχει τη δυνατότητα να το αποπληρώσει χωρίς ανησυχίες. Θα ανυπομονώ να ασχοληθώ μαζί σας εάν χρειάζεστε σοβαρά πίστωση και εάν είναι καλή θέληση.

    E-mail: ( simondurochefort@gmail.com )
    Viber ή Whatsapp: +33752366330

    ΑπάντησηΔιαγραφή